Nakon sastanka

Vukanović o Dodiku: "Mali Baja" je sve ponizniji i poslušniji

"Poslije samo mjesec dana borba za povratak Vojske Republike Srpske pretvorila se u inicijativu za smanjenje broja vojnika u Oružanim snagama BiH", naveo je Vukanović.
Vijesti / Politika | 17. 11. 2021. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik u Narodnoj skupštin RS Nebojša Vukanović komentirao je sastanak članova Predsjedništva BiH s višim političkim savjetnikom američkog državnog tajnika Anthonya Blinkena, Derekom Cholletom.

"Poslije svakog sastanka s Amerikancima i strancima 'Mali Baja(zit)' je sve ponizniji i poslušniji, sve je više borbe za otadžbinu Bosnu i Hercegovinu i njenu funkcionalnost i zaklinjanja da smo ga svi pogrešno čuli i razumjeli jer se on navodno nikada nije zalagao za neovisnu i samostalnu Republiku Srpsku", naveo je Vukanović na svom blogu.

Istaknuo je da se Dodik ponovo zakleo Amerikancima na "vjernost i odanost svojim mentorima koji su ga doveli i održali na vlasti te zatražio oprost što je nekad malo više nestašan nego što oni mogu da trpe", prenosi "Avaz". 

"Poslije samo mjesec dana borba za povratak Vojske Republike Srpske pretvorila se u inicijativu za smanjenje broja vojnika u Oružanim snagama BiH", naveo je Vukanović.

On ističe da je sada jasno i zbog čega se odustalo od posebne sjednice NSRS.

"Sada je još jasnije zašto se odustalo od posebne sjednice i izmjene seta zakona, koje su bile najavljene za početak studenoga, a mali Baja(zit) nije krio strah zbog sankcija, jer se previše zaigrao i prešao crvenu liniju. Jasno je i danas pokazao da je spreman da trguje Republikom Srpskom, njenim narodom i resursima, kako bi kupio vrijeme i produžio crne godine svoje tiranije. No, svi pokušaji bijelog pranja od afere bijeli prah, žrtvovanje nesretnog Šmrkala, kao i ranije puštanje niz vodu Pavlovića, klečanje pred Amerikancima i zaklinjanje na vjernost, spremnost na nove kapitulacije i izdaje neće mnogo pomoći jer je car gol, a sloboda tako blizu", naveo je Vukanović.

Kopirati
Drag cursor here to close