Žestoka rasprava

Vukanović: Ne smijemo Rusiji zabiti nož u leđa

"Tko će da nas brani ako dođe stani pani. Imajte jasan stav kao ja, ne smijemo Rusiji zabiti nož u leđa, hoćemo mir, žao mi je svake žrtve", naglasio je Vukanović.
Vijesti / Politika | 10. 03. 2022. u 09:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Narodnoj skupštini Republike Srpske, tijekom rasprave o položaju boračko-invalidske kategorije, kratko mogli su se čuti i stavovi o globalnim pitanjima.

Rasprava je započela kada je Nebojša Vukanović kritizirao člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika zbog sastanka s američkim ambasadorom Michaelom Murphyjem u Sarajevu, prenosi "Avaz". 

"Danas se vaš predsjednik sastao s Amerikom, ja sam možda jedan od rijetkih, ako ne i jedini u ovoj skupštini koji govori da nismo smjeli zabiti nož u leđa Rusiji i da nema tko drugi staviti veto", rekao je Vukanović i istaknuo kako poziva na mir, "ali da Sven Alkalaj glasa".

Vukanović je upitao zastupnike vladajućeg SNSD-a jesu li opet "dašak svježine" pitajući ih zašto su zabili nož u leđa Rusiji.

"Tko će da nas brani ako dođe stani-pani. Imajte jasan stav kao ja, ne smijemo Rusiji zabiti nož u leđa, hoćemo mir, žao mi je svake žrtve", naglasio je Vukanović.

Njemu je odgovorio SNSD-ov Srđan Mazalica.

"Sve sam mogao čuti, ali da Nebojša Vukanović govori zašto ste izdali Rusiju", poručio je Mazalica i kroz smijeh istakao kako je to sve teško lupanje te naglasila se SNSD zalaže za suradnju sa svim državama u svijetu, kao i to da se Dodik čuo s ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejem Lavrovom.

Mazalica je rekao kako smatra da je najbolje zadržati neutralan stav, ali je i podsjetio Vukanovića da je na prijedlog PDP-ovog Igora Crnatka Predsjedništvo Bosne i Hercegovine u vrijeme mandata Mladena Ivanića usvojilo Vanjskopolitičku strategiju Bosne i Hercegovine "u kojoj je definirano da se po onim pitanjima po kojima Predsjedništvo ne može zauzeti stav, prati vanjska politika Europske unije", prenosi N1.

On je istaknuo kako je snagu Svenu Alkalaju dao Mladen Ivanić.

Kopirati
Drag cursor here to close