Za otvaranje računa u banci

Vukanović: Republika Srpska ucijenila je banku da otvori račun Gorici Dodik

''Ja dajem ove informacije Tužiteljstvu, a to je kao da šaljete sve mafiji, to je kao da je Pablo Escobar na čelu Tužiteljstva BiH'', smatra Vukanović.
Vijesti / Politika | 12. 06. 2023. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Gorica Dodik, kćer predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, na crnoj je listi SAD-a'', tvrdi zastupnik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović. 

On kaže da je imao razgovor i dobio svjedočenje Dušana Međida Pajića, koji, kako on kaže, ''svjedoči o korupciji koja je nevjerojatna''.

''Gorica Dodik nije mogla otvoriti račun i taj čovjek koji je zaduživao RS i bio posrednik i kome su ostali dužni milijun i pol KM osobno svjedolč da je ministrica financira Republike Srpske Zora Vidović ucijenila Uni Credit Banku da će država povući sve depozite ukoliko se Gorici Dodik ne otvori račun'', poručio je Vukanović.

Kaže da je potom račun otvoren.

''Na njeno osobno ime, ili na njenu tvrtku, ne znam, ali račun je otvorne. Dakle cijela država je ispaštala i riskirala radi jedne osobe, država je išla u rat sa bankom, a sve radi računa jedne osobe u banci. To vam dovoljno govori koliko je država privatizirana'', poručio je Vukanović.

 

Informacije, kaže, šalje nadležnima, ali to, dodaje, ''ne pije vode.

''Ja dajem ove informacije Tužiteljstvu, a to je kao da šaljete sve mafiji, to je kao da je Pablo Escobar na čelu Tužiteljstva BiH'', smatra Vukanović.

Do procesuiranja će, kaže, doći, tek kad dođe do promjene vlasti. 

''Kad se u Sarajevu promijenila vlast krenuli su procesi. dDk god se ne promijeni vlast u RS neće nitko biti procesuiran, osim nas koji govorimo istinu'', zaključio je Vukanović.

Kopirati
Drag cursor here to close