Saslušan u Tužiteljstvu BiH

Vukanović: Dodik je radio sve u dosluhu s međunarodnom zajednicom

''Milorad Dodik sve ovo što je radio, radio je u suradnji i dosluhu s međunarodnom zajednicom i svakako stranci i dio međunarodne zajednice što smo vidjeli iz ovih dokumenata o ulozi Sattlera i Varhelyia da se Dodik s njima dogovorio.
Vijesti / Politika | 23. 12. 2021. u 18:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Vila, Bobar banka, Pavlović banka, Banka Srpske, robne rezerve, dakle gdje god prolazite kroz Tužiteljstvo, a prošao sam mnogo sudova i tužiteljstava ovdje sam prvi put i stvarno je sve zatrpano predmetima. Siguran sam da su tužitelji ranije radili svoj posao i da je Gordana Tadić ranije smijenjena kao i Milan Tegeltija danas ne bi bili u ovom problemu", kazao je zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović danas medijima nakon saslušanja u Sudu BiH, piše N1.

Vukanović je dodao da ''Dodik sve što je radio, radio je u suradnji i dosluhu sa međunarodnom zajednicom''.

''Milorad Dodik sve ovo što je radio, radio je u suradnji i dosluhu s međunarodnom zajednicom i svakako stranci i dio međunarodne zajednice što smo vidjeli iz ovih dokumenata o ulozi Sattlera i Varhelyia da se Dodik s njima dogovorio. To skida maske, potvrđuje da je Dodik njihov igrač koji sve poteze koje povlači, povlači u dogovoru sa strancima i da oni imaju tu neku vrstu saradnje iza kulisa i da on ne bi i ranije često izlazio izvan okvira da nema podršku međunarodne zajednice koja je nažalost ponovo pokazala sramnu ulogu i da nas posmatra kao neku koloniju i prčiju gdje oni mogu da rade što hoće i mislim da se neke stvari trebaju iz korijena promijeniti, prije svega da se donekle zahvalimo na tom mentorstvu strancima koji su od nas stvorili koloniju''.

Vukanović je kazao da ''Dodik kreće s iskustvom od 2011. godine''.

''I na kraju sam rekao da Milorad Dodik kreće s iskustvom od 2011. godine kada se također vodila istraga SIPA-e zbog zgrade Vlade i autocesta, on je tad bio naredio sličnu stvar da neće dozvoliti ulazak SIPA-e na teritoriju RS, prijetio je, podizao tenzije, najavljivao referendum a onda je dosla Catherine Ashton i taj predmet koji je vodilo Tužiteljstvo BiH prebačen je Specijalnom tužiteljstvu RS, zatvoren je za 24 sata a poslije toga je počeo taj neki dijalog koji nikada nije završen i vjerujem da je sada cilj Milorada Dodika da sa jedne strane zateže konopac i onda da dobije ustupak i onda da kaže dobro evo ja neću formirati vojsku, carine niti graničnu policiju, ali vi meni ponovo dajte da imam sigurnost da ću biti amnestiran za sve što radim, da neću nikad odgovarati, kao što je to imao dok je na čelu VSTS bio Milan 'Mito' Tegeltija''.

''Tužiteljstvo je moglo 2015. da reaguje kada je SNSD donio Deklaraciju 'Republika Srpska neovisna tvorevina', da su željeli. Siguran sam da će i ovo ovdje više imati politički nego pravosudni ishod. Ovo je predstava za javnost u kojoj ja ne želim da sudjeluje, to sam rekao i Tužiteljstvu koje inače snosi najveću odgovornost za situaciju u BiH'', zaključio je Vukanović.

Kopirati
Drag cursor here to close