Susret u Budimpešti

Vučić s Erdoganom: Jačamo već dobru srpsko-tursku suradnju

Erdogan je izjavio da Srbiju vidi kao "ključnu zemlju" za mir i stabilnost na Balkanu.
Vijesti / Politika | 20. 08. 2023. u 20:13 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan sastali su se u nedjelju u Budimpešti, glavnom gradu Mađarske.

Vučić je nakon sastanka na društvenim mrežama objavio da je za Srbiju vrlo bitno da održava najbolje moguće odnose s Turskom.

"Uvijek važan i otvoren razgovor sa Recepom Tayyipom Erdoganom o aktualnim bilateralnim i regionalnim pitanjima. Za nas je btno da održavamo najbolje moguće odnose sa Turskom, a ovaj sastanak je bio još jedan korak u pravcu jačanja već dobre srpsko-turske suradnje u svim oblastima od obostranog interesa. Razgovarali smo o važnosti očuvanja mira i stabilnosti u regiji, gdje računamo na konstruktivan angažman Turske, kao jednog od najutjecajnijih međunarodnih faktora u ovom dijelu svijeta", naveo je Vučić na Instagram profilu.

Vučić je razgovarao s Erdoganom na marginama proslave Dana državnosti Mađarske.

Erdogan je izjavio da Srbiju vidi kao "ključnu zemlju" za mir i stabilnost na Balkanu.

Naglasio je da su odnosi Republike Turske i Srbije dostigli najviši nivo u povijesti.

Bilateralne veze Turske sa Srbijom napreduju u pozitivnom smjeru, a gospodarksi i ekonomski odnosi se razvijaju snažnim zamahom. Vijeće za suradnju na visokom nivou Turske i Srbije osnovano je 2017. godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close