Huškač i prepreka

Vučić odgovorio Milanoviću: Vidjet ćemo…  

Rekao je kako Srbiji neće biti potrebna "četiri desetljeća" da ekonomski stigne Hrvatsku, kako smatra neki stručnjak, nego mnogo prije.
Vijesti / Politika | 21. 09. 2021. u 14:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je kako neće odgovarati na niske i plitke uvrede hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, koji je u New Yorku izjavio da je "Vučić ratni huškač i prepreka ulasku Srbije u EU".


"Neće se promijeniti to da ću na njegove niske i plitke uvrede nastaviti da ne odgovaram uvredama, a da odgovaram pokazivanjem poštovanja prema hrvatskoj državi", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu, prenijela je Srna.

Istaknuo je kako će odgovarati samo sa željom da srpska država bude uspješnija u ekonomiji i ništa više, te ocijenio da valjda nitko ne može zabraniti tu vrstu zdrave konkurencije.

"A da ga vrijeđam, ne pada mi na pamet. On je izbor hrvatskog naroda, građana Hrvatske i on je time njihova slika i prilika", rekao je Vučić.

Rekao je kako razumije Milanovića i njegove izjave.

"Ja ga razumijem. On je veliki, iskren prijatelj Srbije, on čezne da Srbiju vidi u EU, a smetam mu ja i taj problem ćemo da riješimo. Tako da će Milanoviću biti mnogo lakše. Ali to neće da promijeni činjenicu da će Srbija preteći Hrvatsku", dodao je Vučić.

Rekao je kako Srbiji neće biti potrebna "četiri desetljeća" da ekonomski stigne Hrvatsku, kako smatra neki stručnjak, nego mnogo prije.

"Prvo, ustanovili smo da ste primijetili da će Srbija da vas stigne. E sad je ostalo drugo pitanje za koje vrijeme. To će biti mnogo prije ta četiri desetljeća. Za sad ćemo vidjeti kraj ove godine kako će biti, pa će onda to i vama biti jasno", dodao je.

Naime, hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u New Yorku na sveučilištu Columbija, govoreći u okviru forume svjetskih lidera na temu "Krize u nastajanju i konkurentski narativi", da je najteža stvar to što je Vučić bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača devedesetih godina i da to vidi kao prepreku za ulazak Srbije u EU.

Kopirati
Drag cursor here to close