U svom stilu

Vučić: Očekuje nas teška jesen, najteža od 1945.

Vučić je dodao da su se ozbiljni crni oblaci nadvili nad zemljom te da to neće kriti ni od koga.
Vijesti / Politika | 18. 05. 2022. u 19:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija i episkope nakon čega je dao izjavu medijima.

Rekao je da mir nedostaje cijelom čovječanstvu: "Nama nedostaje mir, ne tražimo ga za sebe, već za cijelo čovječanstvo i od koga tražiti mir nego od Boga?"

Vučić je dodao da su se ozbiljni crni oblaci nadvili nad zemljom te da to neće kriti ni od koga.

"Ljudi misle da se stvari podrazumijevaju, da će svega uvijek biti dovoljno, struje, nafte, plina... Teško", rekao je Vučić i dodao da je razgovarao s više svjetskih lidera prethodnih dana.

"Ne znam je li bogougodno, da iskoristim tu riječ, ali mnogi od njih prognoziraju teže stanje i nego što je bilo ono prije Drugog svjetskog rata", rekao je Vučić dodavši da će srpskom narodu na jesen jedinstvo biti potrebno više nego ikada jer, kako je rekao, slijede najteže vrijeme od 1945. godine i velika iskušenja.

"Neviđena je histerija"

"Srbija je jedina zemlja u Europi koja u ovom trenutku nije uvela sankcije Rusiji. I zbog toga smo pod ogromnim pritiskom, to nam radi probleme, ti problemi nisu mali i bit će sve veći", rekao je Vučić i dodao da se Srbija nalazi u specifičnoj situaciji zbog svega što se događa i oko Kosova; i tu će biti sve teže sačuvati interese.

"Od dana kada je predsjednik Rusije rekao na čemu, pravno-formalno, zasniva svoj pad u Ukrajini, od tog trenutka sve zapadne sile ubrzano rade na tome da se riješi kosovsko-metohijski čvor, kako bi se taj argument Rusiji izbio iz ruku", rekao je Vučić te dodao da je to nešto što je čuo na svakom mjestu gdje je god bio u Europi i zapadnom svijetu.

"Ovo u životu nisam vidio niti sam sanjao da ću to doživjeti. Neviđena je histerija, nitko nikoga ne želi čuti, a kamoli saslušati", dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close