Zabrinut

Vučić: Najviše me brine stanje u BiH

Vučić je rekao kako ne misli da su Washinton i administracija američkog predsjednika Josepha Bidena glavni generator pritisaka na njega i na Srbiju.
Vijesti / Politika | 31. 12. 2021. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Najviše me brine situacija u BiH i sve što može, naravno ne samostalnim djelovanjem, već uz podršku onih koji su stvorili Kosovo, da se dogodi na teritoriji Kosova i Metohije", rekao je Vučić za Večernje novosti.

Povodom optužbi da se sprema na priznavanje Kosova, kategorično je odgovorio "ne".

Vučić je rekao kako ne misli da su Washinton i administracija američkog predsjednika Josepha Bidena glavni generator pritisaka i na njega osobno i na Srbiju, već da su to prije neki krugovi u Europi "koji su dugo bili u opoziciji, a sada se dočepali vlasti".

Na pitanje misli li na "zelene", odgovorio je da ne želi generalizirati i da govori "a priori" te da odlaskom Angele Merkel "Njemačka kao uporište europskih narodnjaka, ali i izvor stabilnosti, više to nije".

Što se tiče izazova u idućoj godini za Srbiju, Vučić je ponovio da je prvi očuvanje mira i stabilnosti u regiji. zatim energetika, a novi izazov je da Srbija mora da počne da vodi računa o hrani i vodi, jer će u budućnosti očigledno hrana biti izvor moći.

Kao četvrti izazov, naveo je očuvanje zdravstvenog sustava Srbije i unapređenje zdravlja ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close