Diverzije

Vučić: Danas smo mogli ostati bez plina i struje

Kako je podsjetio, samo Beograd troši tri milijuna kubnih metara gasa, a na dnevnoj razini dolazi šest milijuna kubnih metara, što je redovna tranša.
Vijesti / Politika | 10. 10. 2022. u 21:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpskii predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da bi Srbija ostala i bez struje i bez plina kada bi bio uništen plinovod Turski tok i najavio da će tražiti od BIA-e i policije da zaštite plinovod u Srbiji od mogućih diverzija.

''Nitko u medijima nije primijetio, a piše da je predsjednik Putin danas rekao da je neko pokušao uništiti Turski tok i spriječiti dalji dotok plina. Da se to dogodilo ne znam što bi radili, to bi značilo da ne bismo imali struje, jer ne bi radile plinske elektrane, TETO Novi Sad, Zrenjanin i TETO Pančevo. To bi značilo da nema plina, ničeg nema bez obzira na naše rezerve koje su najveće u povijesti'', rekao je Vučić novinarima poslije razgovora sa predsjednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamedom bin Zajed Al Nahjanom.

On je ukazao da bi to značilo da bi bez struje i plina ostali šest mjeseci.

Kako je podsjetio, samo Beograd troši tri milijuna kubnih metara gasa, a na dnevnoj razini dolazi šest milijuna kubnih metara, što je redovna tranša.

Vučić je rekao da će tražiti dodatne informacije od Rusa o pokušaju da se uništi Turski tok i da će tražiti da se srbijanski plinovod dodatno zaštiti cijelom dužinom.

''Razgovarao sam sa BIA-om, razgovarat ću i sa policijom da se dižu helikopteri i zaštiti od potencijalnih diverzija. Ovo se plašim događalo u Crnom moru, a ne kod nas, ali ono što možemo mi ćemo uraditi'', rekao je Vučić uz poruku da slijedi, kao što je i najavljivao, velika borba, javlja Tanjug, a prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close