Virus

Vojska je spremna

Okolić je dodao kako bi odluka o angažiranju pripadnika Oružanih snaga zbog situacije u vezi s virusom korona trebala stići vrlo brzo.  
Vijesti / Politika | 16. 03. 2020. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra obrane u Vijeću ministara Mirko Okolić izjavio je Srni da Ministarstvo obrane čeka odluku o tome na koje lokacije će biti angažirani pripadnici Oružanih snaga i koja se materijalna sredstva trebaju staviti u funkciju zbog virusa korona.

"Treba nam odluka o tome na koje lokacije će biti angažirani pripadnici Oružanih snaga i koja se materijalna sredstva trebaju staviti u funkciju, a mi smo spremni da to učinimo vrlo brzo. Mi ćemo uputiti zahtjev, a prema najavama koje imamo, Predsjedništvo BiH će dati suglasnost na taj zahtjev", naveo je Okolić.

Okolić je dodao kako bi odluka o angažiranju pripadnika Oružanih snaga zbog situacije u vezi s virusom korona trebala stići vrlo brzo.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je ranije da smatra da je uvođenje karantina na graničnim prelazima neophodno i da će Predsjedništvo BiH dati suglasnost za ovu mjeru da bi pripadnici Oružanih snaga počeli graditi šatorska naselja u blizini graničnih prijelaza u kojima će boraviti građani koji ulaze u BiH, piše Srna.

"Pozivam sve da ovo shvate ozbiljno. Potrebna nam je maksimalna odgovornost i solidarnost", rekao je Dodik u subotu, 14. ožujka, na konferenciji za novinare.

Kopirati
Drag cursor here to close