Zamalo pa narodni heroji

Vladi FBiH uručen ''Orden naroda, građanki i građana BiH'' Europskog pokreta u BiH

U Vladi FBiH su, kako je rečeno, svjesni da za BiH ne postoji alternativa osim punopravnog članstva unutar Europske unije.
Vijesti / Politika | 20. 12. 2022. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski pokret u BiH danas je dodijelo Vladi Federacije BiH ''Orden naroda, građanki i građana BiH'' za doprinos razvoju i jačanju društvenih odnosa u državi od 2014. do 2022. godine.

''Zahvaljujem se Europskom pokretu što je prepoznao napore Vlade FBiH, koja je usprkos svim izazovima u proteklih osam godina uspjela sačuvati socio-ekonomsku stabilnost Federacije, povećati broj radnih mjesta, iznos minimalnih mirovina, iznos braniteljskih naknada, te kroz druge kategorije osigurati stabilnost funkcioniranja institucija i javnih preduzeća u Federaciji'', izjavio je federalni premijer Fadil Novalić.

U Vladi FBiH su, kako je rečeno, svjesni da za BiH ne postoji alternativa osim punopravnog članstva unutar Europske unije.

''Posebno sada kada je država dobila status kandidata to nas sve obavezuje da mnogo više radimo na provođenju reformi i donošenju europskih zakona, posebno provođenju 14 prioriteta iz mišljenja Europske komisije o članstvu BiH u Europskoj uniji. Današnje priznanje Europskog pokreta u BiH Vladi Federacije BiH je potvrda da smo radili predano i iza sebe ostavili rezultate koji se ne mogu izbrisati i koji potvrđuju koliko je ova Vlada bila posvećena i europskim integracijama'', dodao je Novalić.

Nakon uručenja Ordena federalnom premijeru, predsjednik Europskog pokreta u BiH Predrag Praštalo uručio je plakete dopremijerima FBiH Jelki Milićević i Vesku Drljači.

Tom prilikom, Praštalo je izrazio zahvalnost Vladi što je pomogla najugroženijim kategorijama stanovništva, a posebno penzionerima.

''Sigurni smo da će Vlada i dalje nastaviti podržavati umirovljenike. Također, važno je bilo sačuvati radna mjesta ljudima. U vrijeme pandemije Vlada je bila toliko dobro organizirana zahvaljujući profesionalizmu Novalića, Milićević i Drljače. Gospodarstvenici su bili u teškoj situaciji, a Vlada je izuzetno podržala gospodarski  sektor. Bez te podrške koja je bila pružena, teško da bi se spasila ekonomija BiH'', naglasio je Praštalo.

Kopirati
Drag cursor here to close