Otvorena vlada

Vlada Posavske županije dobila smjernice

Rad Vlade Županije posavske građanima će biti prezentiran kroz emisiju "Otvorena vlada" koja će biti emitirana na lokalnim radijskim postajama, kao i kroz izradu nove internetske stranice županijske vlade.
Vijesti / Politika | 15. 02. 2019. u 14:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Županije posavske Đuro Topić najavio je kako će njegova vlada u svom radu poseban fokus staviti na provedbu Strategije razvoja Županije i Reformske agende. 

''Sve mjerodavne uključujemo u tu temu i želimo biti maksimalno koordinirani. Naše je težište da pokušamo u sektoru gospodarstva i poljoprivrede, kao temeljne gospodarske grane, napraviti pomake. To ćemo ostvariti kroz bolju komunikaciju s udrugama, privatnicima, poduzetnicima, potencijalnim investitorima, kako bismo napravili i nove programe potpore'', kazao je Topić na konferenciji za novinare. 

Najavio je detaljnu analizu učinaka dosadašnjih programa županijske vlade te izradu prijedloga koji će ići u smjeru poboljšanja tih učinaka. 

Značajnu pažnju Vlade Županije posavske usmjerit će i na unaprjeđenje sustava obrazovanja. 

''Vjerujemo da je školstvo tema koja može doprinijeti razvoju uvođenjem dualnog strukovnog obrazovanja. Kao prethodnicu tomu već radimo jedan projekt s UNDP-om. Smjernica rada je i jačanje ustavne nadležnosti Županije u segmentima obrazovanja, zdravstva. Vlada će biti socijalno senzibilizirana. Jačat ćemo i širiti mreže socijalne pomoći, prvenstveno obiteljima s više djece i kategorija starijih osoba '', dodao je Topić. 

Najavio je izgradnju i razvoj sustav obrane od poplava, uvođenje profesionalizma u vatrogastvo u Posavskoj županiji te jačanje rada policije. 

Vlada Županije posavske ima namjeru biti maksimalno transparenta u svom radu, kazao je Topić, najavivši redovito održavanja konferencija za novinare nakon sjednica Vlade, na kojima će predstavnici medija biti upoznati s najvažnijim odlukama. 

Također, rad Vlade Županije posavske građanima će biti prezentiran kroz emisiju "Otvorena vlada" koja će biti emitirana na lokalnim radijskim postajama, kao i kroz izradu nove internetske stranice županijske vlade. 

Županijski ministar zdravstva, rada i socijalne politike Damir Živković novinarima je predstavio Program utroška sredstava Ministarstva, zdravstva, rada i socijalne politike u ukupnom iznosu od oko 4 milijuna maraka. 

''Za porodiljne naknade zaposlenim majkama predviđen je iznos od 567.000 maraka. U prošloj godini bilo je 67 novih korisnica tog prava. Što se tiče dječjeg doplataka za 2019. godinu predviđen je iznos je 1.484.000 maraka. U posljednjem mjesecu prošle godine 2.816 djece ostvarilo je ovo pravo i isplaćeno je 125.424 maraka'', kazao je ministar Živković.

Kopirati
Drag cursor here to close