Borba protiv korone

Vlada HBŽ-a odobrila potporu zdravstvenim institucijama

Raspodjela sredstava s tekućeg transfera "Potpore za zdravstvene institucije" vršit će se u svrhu potpora zdravstvenim institucijama za tekuće održavanje i u svrhu nabavke opreme za borbu protiv koronavirusa.
Vijesti / Politika | 15. 07. 2021. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) usvojila je u četvrtak Odluku o davanju suglasnosti na izmjene i dopune Programa utroška sredstava s tekućeg transfera "Potpore zdravstvenim institucijama" utvrđenog Proračunom te županije za 2021. godinu u Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih.

Raspodjela sredstava s tekućeg transfera "Potpore za zdravstvene institucije" vršit će se u svrhu potpora zdravstvenim institucijama za tekuće održavanje i u svrhu nabavke opreme za borbu protiv koronavirusa, od kojih 60 posto pripada primarnoj, a 40 posto sredstava sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ-a, Vlada je također donijela Odluku o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Razlog za donošenje Zakona je presuda Ustavnog suda Federacije kojom je utvrđeno da je odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu povrijeđeno pravo na lokalnu samoupravu Općine Glamoč, jer po stavu suda Općina Glamoč nije konzultirana kod donošenja Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Pored navedenog, razlog donošenja predmetnih izmjena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu je i činjenica da se pojedina rješenja u temeljnom Zakonu nisu pokazala učinkovita napose u pogledu gospodarenja državnim poljoprivrednim zemljištem.

Vlada je utvrdila i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutarnjim poslovima Hercegbosanske županije i on će biti upućen u daljnju skupštinsku proceduru.

Donošenjem Odluke, Vlada je dala suglasnost županijskoj ministrici znanosti, prosvjete, kulture i športa da sa Samostalnim sindikatom osnovnog odgoja i obrazovanja HBŽ-a potpiše Sporazum o produženju važenja Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja na razdoblje do 1. listopada ove godine.

Inače,  nakon održane 20. sjednice, a zbog upućivanja u skupštinsku proceduru, Vlada je održala 21. sjednicu s jednom točkom dnevnog reda. Na toj sjednici Vlada je utvrdila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima u Hercegbosanskoj županiji.

Razlog za donošenje ovog Zakona nalazi se u činjenici da je neophodno izvršiti izmjene i dopune određenih zakonskih rješenja, među ostalim, policijskih oznaka, odora i činova, primjene policijskih ovlasti, radno-pravnog statusa policijskih službenika te sastava i postupka izbora članova Policijskog odbora, stoji u priopćenju Vlade HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close