Odluke

Vlada HBŽ-a izdvojila 60.000 KM za Agenciju za privatizaciju

Donesena je Odluka o davanju ovlasti predsjedniku Vlade HBŽ-a za potpisivanje Memoranduma o razumijevanju.
Vijesti / Politika | 18. 02. 2021. u 14:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na današnjoj je sjednici donijela Odluku o transferu sredstava Agenciji za privatizaciju HBŽ-a za razdoblje siječanj-ožujak 2021. godine u iznosu od 60.000 KM.

Također, Vlada je primila k znanju Izvješće o realizaciji programa utroška sredstava "Potpora-besplatni udžbenici" i Izvješće o realizaciji programa utroška sredstava "Potpora stipendiranja studenata" utvrđenih rebalansom Proračuna HBŽ-a za 2020. godinu u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa.

Na prijedlog Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije (HBŽ) Vlada je donijela Rješenje o izmjeni Rješenja o imenovanju Tima za sprječavanje korupcije u HBŽ-u.

Za predsjednika Tima imenovan je Željko Papak, a za članove Ivica Stanić, Igor Mihaljević, Adis Čoban i Jozo Kuna.

Jednoglasno je usvojena odluka kojom se ministru rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a Momčilu Bajiću daje ovlaštenje za potpisivanje Sporazuma o produljenju roka važenja Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika - doktora medicine i stomatologije i potpisivanje Sporazuma o produljenju roka važenja Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u djelatnosti zdravstva na području HBŽ-a do 31. prosinca 2021. godine.

Vlada je također usvojila odluku o plaćanju članarine HBŽ-a za članstvo u Institutu Regija Europe (IRE) za 2020. i 2021. godinu, s godišnjom članarinom u iznosu od 600 eura, odnosno ukupno 1.200 eura.

U dijelu sjednice razmatran je i radni materijal izrade Strategije razvoja HBŽ-a (2021. - 2027.) kojeg je Vlada primila k znanju.

Donesena je Odluka o davanju ovlasti predsjedniku Vlade HBŽ-a za potpisivanje Memoranduma o razumijevanju (MoU) između županijske vlade i Programa Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP), priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close