Tko je za što odgovoran?

Vlada FBiH traži bolje upravljanje i zaštitu Jadranskog mora u Neumu

Regulativa i planovi treba da, uz ostalo, osiguraju institucionalno jačanje kapaciteta i koordinacije svih nivoa vlasti s ciljem sveobuhvatnog upravljanja i zaštite mora i morskog okoliša.
Vijesti / Politika | 15. 04. 2021. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada je prihvatila informaciju o identificiranim potrebama za pokretanje inicijative za regulatorno i institucionalno uređenje upravljanja i zaštite Jadranskog mora u granicama Bosne i Hercegovine.

Ovu informaciju Vlada će uputiti Vijeću ministara BiH kao inicijativu za regulatorno i institucionalno uređivanje upravljanja i zaštite Jadranskog mora kao dijela teritorije BiH i prekogranične vode i određivanje nadležnog organa na nivou BiH za pripremu potrebne regulative i planova kojim će propisati jasne obaveze i odgovornosti pojedinačnih institucija u dijelu upravljanja i zaštite, kako obalnih morskih voda, tako i teritorijalnog mora.

Regulativa i planovi treba da, uz ostalo, osiguraju institucionalno jačanje kapaciteta i koordinacije svih nivoa vlasti s ciljem sveobuhvatnog upravljanja i zaštite mora i morskog okoliša, te usklađivanje mjera zaštite obalnih morskih voda i teritorijalnog mora radi očuvanja morskog okoliša i obalnog područja Jadranskog mora, navode iz Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close