Drljača u posjetu

Vlada FBiH ponudila pomoć Zavodu u Pazariću

Vlada Federacije pružit će ruku pomoći Zavodu u Pazariću. Pomagali su i ranije, i to s dva milijuna maraka od 2009. godine, kada je Vlada i preuzela nadzor, tvrdi resorni ministar Vesko Drljača.
Vijesti / Politika | 16. 09. 2019. u 21:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Vesko Drljača

Nakon što su u javnost procurile informacije o uvjetima u kojima radi Zavod za zbrinjavanje mentalno-invalidne djece i mladih Pazarić te da briga o štićenicima nije adekvatna, novinarske ekipe i brojni predstavnici vlasti ne prestaju posjećivati ovu ustanovu.

U ponedjeljak je to uradio ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, koji je obećao da će Vlada Federacije pomoći štićenicima i da će o tome biti riječi već u utorak na sjednici Vlade. I potpredsjednica Federacije Melika Mahmutbegović u utorak će posjetiti Zavod u Pazariću, javlja Federalna televizija.

Vlada Federacije pružit će ruku pomoći Zavodu u Pazariću. Pomagali su i ranije, i to s dva milijuna maraka od 2009. godine, kada je Vlada i preuzela nadzor, tvrdi resorni ministar Vesko Drljača. Kaže, bio je i ranije upoznat s nedavno i javno iznesenim navodima direktora Salića o malverzacijama u Zavodu te u skladu s tim preuzimao aktivnosti. Ipak, ostaje nejasno kako Vlada nije bila upoznata s tim nepravilnostima punih 10 godina.

''3. srpnja Upravni odbor je dao suglasnost direktoru da se o stanju u Zavodu informiraju nadležna tijela - FUP, SIPA, Sud BiH. I to je nešto što predstavlja dio nekih aktivnosti u cilju otkrivanju nepravilnosti i nezakonitosti rada'', kaže ministar Drljača (SBB).

Ministri bi o objelodanjenoj situaciji u Zavodu Pazarić trebali raspravljati na sutrašnjoj sjednici Vlade Federacije. To je i rok do kada Uprava Zavoda treba da dostavi prioritetnu dokumentaciju.

''Imamo obećanje da će učiniti sve na Vladi. Ono što je prioritetno da moramo rješavati u interesu naše djece je podizanju kvalitete stanovanja u Zavodu'', navodi direktor Salić, javlja FTV.

Ova je ustanova od petka pod lupom Federalne uprave policije, kod kojih je Salić u utorak pozvan i na sastanak. Istražne radnje mogle bi potrajati. Rok za dostavljanje izvješća o stanju u Zavodu Pazarić, kojim je Zastupnički dom Parlamenta Federacije zadužio Ministarastvo rada i socijalne politike u suradnji s istražnim tijelima, istječe za dva mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close