Ne 'tangira' ih

Višković: Schmidt je u turističkoj posjeti Beogradu

"Što mjere ili potezi visokog predstavnika mogu da tangiraju druge zemlje? Te druge zemlje nemaju visokog predstavnika. Sve dok BiH ima visokog predstavnika ona nije suverena i ona neće biti suverena", kazao je Višković.
Vijesti / Politika | 13. 04. 2022. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodni poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović i Predsjednik Vlade RS Radovan Višković komentirali su odluku visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta da iskoristi bonske ovlasti i suspendira Zakon o nepokretnoj imovini koji treba stupiti na snagu u RS, također osvrnuli su se i na današnji sastanak visokog predstavnika s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Trebamo vidjeti kakvi će biti rezultati večerašnjeg sastanka Schmidta i Vučića. Nikada nisam bio blagonaklon na intervecionaziam stranaca. Smatram da trebamo biti samostalni i suverena zemlja, a ne da budemo protektorat međunarodne zajednice. Zakone i sve odluke treba da donose izabrani narodni predstavnici u Parlamentu, a ne da ih netko nameće sa strane tako da nema nikakvog opravdanja na postupak Schmidta", kazao je Vukanović.

Predsjednik Vlade Radovan Višković prokomentirao je da je što se njega tiče Schmidt danas u turističkoj posjeti Beogradu. 

"Što mjere ili potezi visokog predstavnika mogu da tangiraju druge zemlje? Te druge zemlje nemaju visokog predstavnika. Sve dok BiH ima visokog predstavnika ona nije suverena i ona neće biti suverena, Schmidt će biti visoki predstavnik u BiH kada ga potvrdi Savjet sigurnosti onako kako je predviđeno Ustavom BiH koji se zove Daytonski sporazum", kazao je Višković.

Kopirati
Drag cursor here to close