Vlada RS

Višković objavio prioritete

Višković je naglasio da je Vlada u uvjetima pandemije virusa korona ''posvećeno radila na zaštiti zdravlja stanovništva, gospodarstva i ekonomije''…
Vijesti / Politika | 31. 12. 2021. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je građanima Srpske nastupajuću 2022. godinu i poručio da će prioritet Vlade biti borba protiv pandemije virusa korona, dalje ekonomsko jačanje i prosperitet Srpske, poboljšanje standarda građana, te unapređenje poslovnog ambijenta i stvaranje uvjeta za nova zapošljavanja, prenosi Srna.

Višković je naglasio da je Vlada u uvjetima pandemije virusa korona ''posvećeno radila na zaštiti zdravlja stanovništva, gospodarstva i ekonomije'', poboljšanju standarda svih građana i unapređenju poslovnog ambijenta.

"U godini na izmaku povećana je ukupna gospodarska aktivnost u Srpskoj, ostvaren je rast bruto društvenog proizvoda, smanjen broj nezaposlenih, a kroz različite mjere rasterećenja, Vlada je omogućila povećanje plata za sve zaposlene u Republici Srpskoj", naveo je Višković u čestitki.

Naglasio je kako je u proračunu za sljedeću godinu, izdvojeno i više sredstava za borce i njihove obitelji, kao i za potrebe umirovljenika, objavio je Ured Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Višković je naveo da su, usprkos pandemiji, koja, već gotovo pune dvije godine opterećuje živote, svi u Vladi ponosni jer su i u tim otežanim okolnostima, ostvarili veoma dobre rezultate.

Naglasio je kako je zahvaljujući aktivnostima Vlade i mjerama podrške privredi, koje su kreirane u suradnji sa socijalnim partnerima, održana, ne samo ekonomska stabilnost Republike Srpske, već je dat i novi poticaj daljem razvoju gospodarstva.

"S uvjerenjem da će nova, 2022. godina biti još uspješnija, želim vam sretne novogodišnje praznike - da ih provedete u zdravlju i dobrom raspoloženju", navedeno je u čestitki.

Kopirati
Drag cursor here to close