Together

Višković: Entiteti trebaju zajedno nastupati pred investitorima

Višković je istaknuo da će obje entitetske vlade u narednim danima pozvati Misiju MMF-a da posjeti BiH kako bi zaključili novi aranžman koji bi koristili za proračune i investicije.
Vijesti / Politika | 02. 09. 2020. u 17:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer RS-a Radovan Višković izjavio je da ima vrlo korektnu suradnju s federalnim kolegom Fadilom Novalićem i da resorna ministarstva dvaju entiteta svakodnevno surađuju.

''Današnji sastanak entitetskih premijera s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegetijom ima za cilj usklađivanje mjera koje poduzimaju entiteti i da tako nastupimo pred međunarodnim investitorima i zemljama koje žele da pomognu BiH'', naveo je Višković.

Podsjetio je da entiteti imaju zajedničke projekte poput izgradnje autoceste na Koridoru 5-C i da žele da zajedno izađu pred investitore.

''Smatramo da ćemo tako lakše doći do financijskih sredstava za realizaciju tih projekata'', rekao je Višković.

Istaknuo je da će obje entitetske vlade u narednim danima pozvati Misiju MMF-a da posjeti BiH kako bi zaključili novi aranžman koji bi koristili za proračune i investicije.

Višković je dodao da bi bilo dobro da u sastavu u kojem su bili danas ubuduće razgovaraju s predstavnicima Europske unije i drugim investitorima o prioritetima i potrebama BiH.

Video: Višković: Entiteti trebaju zajedno nastupati pred investitorima
Kopirati
Drag cursor here to close