Makar Vaki

Vijećnici nisu htjeli glasovati o Bešlićevom radu

Budući da je izvještaj manjkav, pojavila se ideja da se o njemu ne glasuje kako ne bi postao onda pravilo za buduće izvještaje.
Vijesti / Politika | 02. 06. 2021. u 16:09 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvještaj o radu bivšeg mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića primljen je k znaju u Gradskom vijeću grada Mostara jer su vijećnici većinom glasova odlučili da ne glasuju o njemu.

Naime, vijećnici u Gradskom vijeću Grada Mostara su, nakon rasprave o manjkavostima, raspravljali treba li glasovati o izvješću o radu bivšeg mostarskog gradonačelnika ili ga samo primiti k znanju.

Tijekom rasprave rečeno je kako je izviješće puno manjkavosti, da se iz njega puno toga ne može iščitati a spominjalo se kako se netko srami Bešlićevog rada.

Budući da je izvještaj manjkav, pojavila se ideja da se o njemu ne glasuje kako ne bi postao onda pravilo za buduće izvještaje. Naime, radi se o izvješću o radu samo prošle godine jer vijećnici navode kako Bešlić nije podnosio izvještaje o ostalim godinama vladavine.

''Osam godina nije bilo izvještaja, a zadnja godina nam ne znači puno'', rekao je predsjedatelj Gradskog vijeća Salem Marić koji je inzistirao na tome da se Izvještaj primi k znanju a da se o njemu ne glasuje.

Bilo je i prijedloga da se ova točka skine s dnevnog reda dok se ne pripremi izvješće o cjelokupnom radu Bešlića i njegove Gradske uprave.

To je odbijeno pa nećemo saznati tko prihvaća Bešlićev rad a tko ne.

 

Imovinski karton

Podsjećamo, portal Bljesak.info pokušao je u Središnjem izbornom povjerenstvu doznati i s kakvim je imovinskim kartonom bivši mostarski gradonačelnik okončao mandat, ali ga nismo uspjeli dobiti na uvid.

Poznato je samo da je je Bešlić 2008. godine kao gradonačelnik zaradio 33 tisuće maraka. ''Vlasnik je stana vrijednog 200 tisuća, obiteljske kuće koja je procijenjena na 350 tisuća maraka, te ima dionice vrijedne 70 tisuća maraka u tvrtki “Interijeri”. Vozi automobil vrijedan 80 tisuća i ima ušteđenih 35 tisuća maraka. Kredit od 150 tisuća mu istječe 2020.'', pisalo je u podacima o Bešlićevoj imovini 2009. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close