Prava manjina

Vijeće nacionalnih manjina BiH osuđuje zloupotrebu prava nacionalnih manjina

Članovi Vijeća usvojili su zaključak kojim osuđuju svaki vid zloupotrebe prava nacionalnih manjina u BiH.
Vijesti / Politika | 26. 10. 2021. u 10:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Vijeća nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine primljena je k znanju Informacija o mogućnostima rješavanja problema financiranja i izdvajanja dijela sredstava u Zakonu o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH s ciljem osiguranja financiranja i opstanka udruženja nacionalnih manjina u BiH.

U okviru točke dnevnog reda koja se odnosila na razmatranje mogućnosti rješavanja problema predstavljanja nacionalnih manjina od nelegitimnih predstavnika manjina, članovi Vijeća usvojili su zaključak kojim osuđuju svaki vid zloupotrebe prava nacionalnih manjina u BiH.

Pozivaju pravosudne institucije da reagiraju i kazne one osobe koje, izjašnjavajući se istovremeno i kao pripadnici konstitutivnog naroda i kao pripadnici neke nacionalne manjine, zloupotrebljavaju pravo nacionalnih manjina radi stjecanja materijalne ili neke druge koristi.

Vijeće nacionalnih manjina BiH odlučilo je da ovaj zaključak uputi Interresornoj radnoj grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH.

Članovi Vijeća nacionalnih manjina BiH donijeli su i odluku da upute telegram saučešća porodicama tragično stradalih u požaru u Brčkom, priopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close