Smještaj

Vijeće ministara podijelilo prostorije u Mostaru

Vijesti / Politika | 17. 06. 2015. u 15:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH je na prijedlog Službe za zajedničke poslove institucija BiH donijelo Odluku o rasporedu uredskog prostora za smještaj bh. institucija u Mostaru u objektu na adresi ulica Kneza Višeslava bb, ukupne površine 1.598,48 kvadratnih metara.

U ovom objektu smještajni prostor dobili su: Agencija za sigurnost hrane; Služba za zajedničke poslove; Agencija za lijekove i medicinska sredstva; Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja; Služba za poslove sa strancima; Konkurencijsko vijeće BiH; Institut za nestala lica; Agencija za promociju stranih investicija u BiH - FIPA; Državna regulatorna agencija za radijacijsku i nuklearnu sigurnost; Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH i Centar za uklanjanje mina u BiH.

Vijeće ministara BiH upoznato je s Informacijom Službe za zajedničke poslove institucija BiH o problematici smještaja bh. institucija.

Zadužena je Služba za zajedničke poslove da za Vijeće ministara BiH izradi prijedlog za smještaj institucija u Istočnom Sarajevu, vodeći računa da sve institucije BiH u novokupljenim objektima imaju optimalne uvjete za redovno obavljanje poslova iz svoje nadležnosti uključujući i normativ za smještaj svih zaposlenih u institucijama BiH od osam kvadratnih metara po zaposlenom, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close