Unuci će vraćati

Vijeće ministara napravilo plan i posudilo novac na 32 godine  

Vijeće ministara BiH primilo je k znanju i Izvještaj o socijalnoj uključenosti Bosne i Hercegovine za 2016. godinu s pregledom socio-ekonomskih trendova od 2013. do 2016. godine u našoj zemlji.
Vijesti / Politika | 11. 01. 2018. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je, uz korekcije na sjednici, usvojilo svoj Program rada za 2018. godinu koji, kao prioritete, ističe provođenje daljnjih aktivnosti za pristupanje Europskoj uniji, ekonomski razvoj, jačanje vladavine prava, ispunjavanje obveza iz ''Partnerstva za mir'' te daljnje unapređenje regionalne i međunarodne suradnje.

Godišnji program je zasnovan na Srednjoročnom programu rada Vijeća ministara BiH, koji viziju razvoja Bosne i Hercegovine oslanja na pet općih principa razvoja (integrirani rast, pametni rast, održivi rast, inkluzivni rast, upravljanje u funkciji rasta) te na taj način povezuje rad Vijeća ministara BiH sa strategijom ''Europa 2020'' i strategijom ''Jugoistočna Europa 2020'', priopćeno je nakon sjednice Vijeća ministara.

Program rada Vijeća ministara BiH sadrži Akcijski plan s pregledom zakona, ugovora, odluka, izvještaja, informacija, analiza, strategija, pravilnika, kao i drugih materijala, uključujući i oko 100 razvojno-investicijskih projekata/programa, planiranih za usvajanje tijekom 2018. godine.

Vijeće ministara BiH usvojilo je pojedinačne programe rada za 2018. godinu deset institucija Bosne i Hercegovine, i to: Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja Bosne i Hercegovine, Direkcije za europske integracije, Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, Generalnog sekretarijata Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Agencije za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine, Institucije ombudsmena za zaštitu potrošača u Bosni i Hercegovini, Vijeća za državnu pomoć Bosne i Hercegovine, Konkurencijskog vijeća Bosne i Hercegovine, Agencije za poštanski promet Bosne i Hercegovine.

Vijeće ministara BiH primilo je k znanju i Izvještaj o socijalnoj uključenosti Bosne i Hercegovine za 2016. godinu s pregledom socio-ekonomskih trendova od 2013. do 2016. godine u našoj zemlji.

Vijeće ministara BiH upoznato je i s Informacijom o ukupnim aktivnostima Direkcije za europske integracije u vezi s upravljanjem procesom europskih integracija i o finalizaciji pripreme odgovora na 3.242 pitanja  iz Upitnika Europske komisije.

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj - Projekt restrukturiranja Željeznica Republike Srpske, vrijedan 51,3 milijuna eura.

Cilj ovog projekta je unapređenje operativne efikasnosti i finansijske održivosti Željeznica Republike Srpske.

Rok otplate zajma je 32 godine, uključujući sedam godina grejs perioda, a sredstva su alocirana na Republiku Srpsku – Željeznice Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close