Komemoracija

VIDEO | Radmilo' Braca' Andrić sanjao je Mostar bez zidova i podjela među ljudima

Vijesti / Politika | 31. 08. 2017. u 19:13 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U velikoj dvorani Narodnog pozorišta u Mostaru u četvrtak je održana komemoracija povodom smrti Radmila-Brace Andrića, koji je u utorak preminuo u 92. godini.

Komemoraciji su nazočili preživjeli borci Drugog svjetskog rata, članovi Gradskog odbora UABNOR-a Mostar, susjedi i prijatelji, te Edin Mušić, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i Šerif Špago, predsjedavajući Skupštine HNŽ.

Radmilo 'Braca Andrić bio je velika ljudska gromada, Mostarac od glave do pete, čovjek koji je svoj grad volio kao zjenicu oka. I baš zbog toga, njegova smrt predstavlja veliki gubitak za Mostar.

Sudionik NOR-a, Braca Andrić je dao nemjerljiv doprinos obnovi Mostara. Obavljao je više odgovornih funkcija, a od 1969. do 1975. godine bio je predsjednik Skupštine općine Mostar. Bio je zastupnik Skupštine SFRJ i član Saveznog izvršnog vijeća do 1984. godine, kada je otišao u mirovinu.

Poslije posljednjeg rata, tražio je od domaće i svjetske javnosti pomoć za obnovu devastiranog Partizanskog spomenika. Sanjao je Mostar kao grad svih njegovih građana, a ne kao grad zidova i podjela među ljudima.

Sahrana posmrtnih ostataka Radmila 'Brace' Andrića obavit će se u subotu u 17 sati na Pravoslavnom groblju u Bjelušinama.

Kopirati
Drag cursor here to close