Svađa

VIDEO | Kaos u Skupštini: Zahiragić skočio da se tuče

Rasprava između Kapidžića i Okerića krenula je zbog loga Memorijanog centra Kantona Sarajevo.
Vijesti / Politika | 14. 03. 2024. u 14:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Skupštine KS došlo je do naguravanja zastupnika Harisa Zahiragića i Elvisa Vrete, objavio je portal Raport.

Kako navodi sarajevski portal, prvo su se žestoko raspravljali Faruk Kapidžić i Elvedin Okerić, da bi se uključio Zahiragić.

Rasprava između Kapidžića i Okerića krenula je zbog loga Memorijanog centra Kantona Sarajevo. Zahiragić je pričao o tome što je nova uprava iz loga izbacila nišane i ljiljane, a Okerić ga je prekinuo u govori.

Kapidžić je insistirao na tome da je logo tema, jer se raspravlja o planu rada Memorijalnog centra.

"Tema je prava, ideološka i politička. Nekima je smiješno, meni nije. Ja sam tri i pol godine ostao gore za taj logo. I vi ga skidate. Nemojte bježati da nije to tema. Fino neka direktor podnese ostavku i pokažite građanima da je došlo do greške", rekao je Kapidžić.

Okerić je kazao da Kapidžić treba ''prestati spinovati''.

Kapidžić je potom nastavio pričati, a Okerić mu je oduzeo riječ. Kapidžić je nastavio pričati i nadglasavati ostale, da bi mu Okerić kazao da napusti skupštinsku salu. Potom je ustao Zahiragić i tražio pauzu u ime Kluba SDA.

Zahiragić je ustao i kazao da Okerića treba biti sram zbog svega što radi. On je krenuo prema Okeriću galameći: "Kako te nije stid, šonjo jedan, mišu jedan...".

Ustao je Vreto da ga zaustavi i tu je došlo da naguravanja a  razdvajali su ih drugi zastupnici.

Okerić je onda proglasio pauzu i prekinuo sjednicu Skupštine KS. Zahiragić je, navodi Raport, nastavio urlati: 'Sram te bilo'.

Kopirati
Drag cursor here to close