Oštra osuda

Veleposlanstvo SAD-a osudilo prijetnje upućene Schmidtu na skupu u Banja Luci

Kakvo god bilo mišljenje o visokom predstavniku, prijetnje nasiljem protiv njega u bilo kojem obliku, uključujući i pjesmu, su uvredljive i neopravdane.
Vijesti / Politika | 21. 04. 2022. u 16:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država osudilo je uvrede i prijetnje upućene visokom predstavniku Christianu Schmidtu na skupu održanom u Banja Luci. 

''Sjedinjene Američke Države podržavaju slobodu govora i mirnog okupljanja. Prema svemu sudeći, većina građana koji su se okupili u Banja Luci na takozvanom prosvjedu 'Sloboda' odgovorno je ispoštovala ta prava. Nažalost, iz videosnimke događaja jasno je i da drugi nisu, uključujući i one koji su prijetili nasiljem protiv visokog predstavnika'', navedeno je na službenom Twitter profilu veleposlanstva SAD-a u BiH.

Poručuju da kakvo god bilo mišljenje o visokom predstavniku, prijetnje nasiljem protiv njega u bilo kojem obliku, uključujući i pjesmu, su uvredljive i neopravdane.

''Ispravna reakcija zrelog i odgovornog političkog vođe kada se suoči s ovakvim ponašanjem je da osudi i poduzme korake kako bi ga zaustavio, a ne dozvolio'', istaknuli su iz Veleposlanstva SAD-a u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close