Koncert u Mostaru

Vasil Hadžimanov bend: Jazz glazbenici koje obožavaju Mostarci

Vijesti / Politika | 21. 08. 2015. u 07:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Meni je uvijek drago doći u Mostar, ja sam emotivno vezan sa Mostarom, članovi benda također, što zbog Orhana Masla Ohe, koje je naš veliki prijatelj, što zbog činjenice da smo u Pavarottiju snimali naš album, tako da imamo samo lijepe uspomene odavde'', rekao je klavijaturist Vasil Hadžimanov za Bljesak.info na koncertu kojeg je održao sa bendom u Mostaru. 

Vasil Hadžimanov bend je nastupio u četvrtak u OKC-u Abrašević, te je privukao mnoštvo ljubitelja jazz glazbe iz Mostara koji su uživali u svirci benda svjetskog glasa.

Vasilova ideja o kombiniranju balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih, modernih glazbenih stilova (jazz, funk, rock, world music...) u njegovoj glazbi je u potpunosti autentična i predstavlja nov pristup jazz glazbi.

Materijal koji je Vasil Hadžimanov bend promovirao u Mostaru je ''live'' album snimljen na pet lokacija u Srbiji sa saksofonistom iz SAD-a Davidom Binneyem.

''Ovo je prvi album koji je snimljen uživo u odnosu na pet prethodnih. Nekako smo najsretniji sa skladbama i cijelim učinkom'', rekao je Vasil.

Vasil je rekao kako je jazz na ovim prostorima underground glazba, koja ima svoje poklonike, ali naravno nije toliko zastupljen u medijima.

''Mi se ne damo, već 18 godina aktivno radimo i sviramo svuda u regiji'', kaže Vasil.

Smatra kako jazz, ''ne servira sve na prvu loptu, te zahtjeva jednu otvorenost i spremnost da glazbenici sa scene slušateljima dadnu neke emocije kojima se treba prepustiti''.

Prije Mostara nastupili su u Trebinju, a nakon održanog koncerta u gradu na Neretvi, svoju turneju nastavljaju u Makarskoj. Poslije Makarske, bend nastupa u Puli, Novom Sadu, te će potom održati nekoliko koncerta po Makedoniji.

Kopirati
Drag cursor here to close