nije cilj vladati

Utemeljen gradski odbor republikanaca u Mostaru

Vijesti / Politika | 03. 07. 2014. u 09:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Naš moto je da nam nije cilj vladati, nego mijenjati svijet u kojem živimo'', poručeno je sa sinoć održane utemeljiteljske skupštine Gradskog odbora Hrvatske republikanske stranke Mostar.

Nakon zadovoljavanja formalno pravnih kriterija za rad stranke, HRS kreće u kreiranje teritorijalne infrastrukture širom BiH. Prvi na redu je Mostar koji je utemeljio gradski odbor HRS-a u sastavu: Silvio Bubalo, Marin Brajković, Vesna Šunjić, Ivan Džidić, Zvonko Kordić, Albin Ćubela, Igor Ovčina, Zoran Filipović, Radoslav Dodig, Ozrenka Barbarić, Dario Marković – Purko, Dubravko Šimić, Mate Lasić, Dario Marinović, Danijela Vidović, Danijel Bukovac, Slaven Marinčić, Danijel Rezić, Ivan Kolobarić, Ivica Sesar, Dalibor Marinović i Vedran Barbarić.

Hrvatska republikanska stranka priopćila je kako lagano, ali sigurno, dobiva na relevantnosti i utjecaju unutar hrvatskog političkog korpusa.

''U prilog tome govori činjenica da se ova najmlađa stranka s hrvatskim predznakom u nepuna dva mjeseca svoga postojanja, po rezultatima neovisnih ispitivanja javnosti, uspjela nametnuti kao treća politička snaga kod Hrvata u BiH'', naveo je HRS u priopćenju u kojem tvrdi kako je pokazao da ''ideološki neovisni, ali nacionalno osviješteni mladi ljudi mogu, znaju i umiju napraviti pozitivan iskorak u sivoj političkoj zbilji u kojoj živimo''.

Predsjednik stranke, Slaven Raguž, obraćajući se prisutnima rekao je kako prvo idu mijenjati sebe.

''Mijenjanjem sebe na bolje, promijenit ćemo i sredinu u kojoj živimo, a mijenjanjem sredine natjerat ćemo i druge da nas drugačije gledaju i natjerat ćemo i njih na promjenu. Ne zaboravljamo ni u jednom trenutku nacionalne interese, niti ćemo ikada odustati od minimuma kojeg smo zacrtali po pitanju rješavanja ustavnopravnog statusa Hrvata u BiH, ali moramo biti svjesni da se od isključivo te i takve politike ne živi, niti se može prehraniti, niti se s takvom politikom može zaustaviti odlazak mladih iz BiH'', rekao je Raguž.

Dodao je kako će HRS uskoro izići u javnost sa svojim programom koji će obraditi teme gospodarstva, obrazovanja, kulture, zdravstva, zaštite okoliša i ostalih društvenih pitanja.
''Namjera je da HRS postane prepoznatljiv po onome što bude radio, a ne po onome što bude obećavao, kako je to inače ustaljena praksa u političkom životu u BiH'', poručili su iz HRS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close