Plan

Usvojen plan - Što će Vlada Federacije raditi do 2026. godine

Kako je na konferenciji za medije naglasio ministar pravde FBiH Vedran Škobić, program između ostalog sadrži implementacije odredbi Ustavnog suda BiH…
Vijesti / Politika | 02. 08. 2023. u 14:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar raseljenih i izbjeglica Nerin Dizdar na današnjoj konferenciji za medije kazao je da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila program rada 2023. - 2026. godina.

40 stranica

Rekao je kako je Dokument o programu rada Vlade u sljedeće tri godine ''studiozno sačinjen'' a svako ministarstvo je definiralo svoje prioritete za ovaj mandat.

''Dokument od nekih 40 stranica će biti javno dostupan na stranici Vlade. Radi se o kvalitetnom okviru za rad vlade u ovom periodu. Vlade će svakako usvajati svoje godišnje programe rada'', kazao je Dizdar.

Borba protiv korupcije

Kako je na konferenciji za medije naglasio ministar pravde FBiH Vedran Škobić, program između ostalog sadrži implementacije odredbi Ustavnog suda BiH, kao i zakone koji će osnažiti borbu protiv korupcije, kao i reformu javne uprave.

Video: Vlada FBiH na današnjoj sjednici usvojila program rada do 2026. godine

''To su tri smjera Ministarstva pravde. Istaknuo bih da je Ministarstvo pravde već poduzelo određene korake kada je u pitanju implementacije odluka Ustavnog suda. Program rada Vlade je izuzetno dobar, pogotovo kada je u pitanju pristupanje BiH Europskoj uniji'', rekao je Škobić i dodao da je danas usvojena i Platforma za reformu javne uprave FBiH.

14 milijuna KM

Ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić napominje da će u sljedećem razdoblju 14 milijuna KM biti dostavljeno na raspolaganje gospodarskim društvima, u vidu kreditnih sredstava s veoma povoljnom kamatnom stopom i dobrim grejs periodom.

''Odlučili smo da 2,5 od 14 milijuna stavimo u projekt investiranja gospodarskih subjekata u energijsku efikasnost u svojim postrojenjima, odnosno obnovljive izvore energije koje će koristiti isključivo za svoj proizvodni program, te da preostali iznos iskoriste za unaprjeđenje rada. Vjerujem da će veliki broj gospodarstvenika biti zainteresirani za ova sredstva'', izjavio je Lakić.

Kopirati
Drag cursor here to close