Unaprijed se znalo?

I to je moguće: Objavljeni ''službeno nepotvrđeni'' rezultati izbora u Uskoplju

Službeno nepotvrđeni rezultati objavljeni u Uskoplju prije službenih
Vijesti / Politika | 04. 12. 2020. u 09:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neizvjesna politička utrka u Gornjem Vakufu - Uskoplju postaje sve izvjesnija, jer kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) s glasovima iz dijaspore, pretekao je kandidata Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Naime prema podacima od 3. prosinca, koji su na stranici Središnjeg izbornog povjerenstva objavljeni u 13:53 Sead Čaušević iz SDA ima 3.852 glasa, dok kandidat HDZ-a Dražen Matišić ima 3.712 glasa.

Inače, još jučer oko podne određeni portali ove općine, facebook stranice ali i osobe bliske SDA stranci počeli su objavljivati ''službeno nepotvrđene'' rezultate i slaviti pobjedu aktualnog načelnika Seada Čauševića koji je nakon izbornog dana imao prednost od 800 glasova ispred kandidata stranaka okupljenih oko HNS-a Dražena Matišića.

S obzirom da je prethodno javno potvrđeno 1600 prijava za glasovanje iz inozemstva za ovu općinu, a do jučer je bilo uneseno nešto manje od 700 glasova, postavlja se pitanje, otkud razlozi za slavlje?

Paralelno s ushićenjem SDA populacije, piše Vitez.info, društvenim mrežama su se počele širiti određene informacije o nepravilnostima kada je u pitanju brojanje pošte, a sve su glasniji i brojniji sami sudionici ovog procesa koji ukazuju na brojne nepravilnosti.

I dok su se iz Općinskog odbora HDZ-a BiH Uskoplje nakon provedenih izbora oglasili korektno i neodređeno u smislu smirivanja situacije i poziva na čekanje službenih rezultata, iz SDA su mudro šutili danima, a onda jučer čini se, samo njima dostupne, informacije pustili u javnost.


Kopirati
Drag cursor here to close