SIP

Uništeno sito s prošlogodišnjih izbora

Promatračka delegacija BiH je posebno bila zainteresirana za organizaciju prijevremenog (ranog) glasovanja.
Vijesti / Politika | 25. 04. 2022. u 16:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Središnjeg izbornog povjerenstva BiH dr. Irena Hadžiabdić, Vlado Rogić i Jovan Kalaba promatrali su parlamentarne izbore u Republici Sloveniji što je bila prilika za razumijevanje različitih izbornih sustava i primjenjivanje najboljih praksi na izborima u Bosni i Hercegovini.

Promatračka delegacija BiH je posebno bila zainteresirana za organizaciju prijevremenog (ranog) glasovanja, obzirom da takva mogućnost postoji u Republici Sloveniji.

Delegacija Središnjeg izbornog povjerenstva BiH prisustvovala je na Brdu kod Kranja radnom sastanku predstavnika državnih izbornih povjerenstava Republike Hrvatske, Republike Sjeverne Makedonije i Republike Latvije sa Državnim izbornim povjerenstvom Republike Slovenije.

Na osnovu odluke Središnjeg izbornog povjerenstva BiH od 10.3.2022. godine u ponedjeljak su članovi SIP BiH dr. Hadžiabdić, Rogić i Kalaba prisustvovali uništavanju sita koje sadrži vodeni žig korišten za proizvodnju papira za tiskanje glasačkih listića za Opće izbore 2018. godine a koje je čuvano kod ''Radeče papir nova'' d.o.o. Radeče.

Sito je uništeno žarenjem pomoću otvorenog plamena, o tome je sačinjen zapisnik i osigurana je video i fotografska dokumentacija uništenja sita.

Kopirati
Drag cursor here to close