Most21

Umorni od tenzija: Mostar dobio novi politički pokret

Ćavar je pozvao izborna povjerenstva da urade sve što je u njihovoj moći kako bi predstojeći lokalni izbori bili fer i pošteni.
Vijesti / Politika | 14. 05. 2024. u 11:02 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svi mi znamo da ni jedni lokalni izbori u Mostaru u posljednjih 20-30 godina nisu organizirani na fer i korektan način. Događaju se velike nepravilnosti na dan izbora, pogotovo nepravilnosti nakon što se zatvore biračka mjesta i broje glasovi'', poručio je u obraćanju javnosti Mladen Ćavar, predstavljajući u utorak politički pokret Most21.

Ćavar je rekao kako o pokretu ne može detaljnije govoriti jer mu je Središnje izborno povjerenstvo BiH sugeriralo da bi to bila kampanja prije službene kampanje.

Naime, poručeno mu je kako se javni nastupi mogu organizirati samo radi komentiranja aktualnih događaja i bez isticanja stranačke pripadnosti.

Pozvao je Središnje izborno povjerenstvo i Gradsko izborno povjerenstvo da urade sve što je u njihovoj moći kako bi predstojeći lokalni izbori bili fer i pošteni.

Iskoristio je priliku i da upozori na tenzije koje su posljednjih dana, ali i svake izborne godine, prisutne kako u Mostaru, tako i u BiH.

''Svjedoci smo da se uvijek pred izbore u Mostaru podižu tenzije. Pozivam političare i javne ličnosti da prekinu dizanje tenzija. Svi trebamo promovirati pomirenje, zajednički život i bolju budućnost'', rekao je Ćavar dodavši kako smo ''umorni od tenzija''.

Ćavar je nekadašnji član SDP-a BiH, njegovog Gradskog odbora u Mostaru te Glavnog odbora stranke.

Godine 2019. bio je i kandidat za predsjednika Socijaldemokratske partije. Potpisnik je pisma upućenog vrhu stranke prije unutarstranačkih izbora u kojima je upozoravao na nepravilnosti i favoriziranje Nermina Nikšića. U lipnju te godine napušta stranku.

Ćavar je bio i zamjenik ministra sigurnosti BiH, a jedno vrijeme i vršitelj dužnosti državnog ministra sigurnosti.

 

 


 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close