Briga

U Središnjoj Bosni se formira ministarstvo za mlade

Skupština SBŽ-a usvojila je danas i izvješća o radu i izvršenju financijskih planova za nekoliko županijskih zavoda i službi.
Vijesti / Politika | 30. 04. 2019. u 14:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Srednjobosanske županije (SBŽ) prihvatila je u utorak Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih tijela Uprave SBŽ-a, kojim je predviđeno da Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta postane nadležno za pitanje mladih.

''S obzirom na to da se mladi susreću s nizom problema koji otežavaju njihov život u SBŽ-u, a zbog čega se najčešće odlučuju za odlazak u zemlje zapadne Europe, moramo što prije poduzeti mjere kako bismo ih zadržali'', navela je zastupnica Suzana Krišto (HDZ BiH), koja je predložila nacrt zakonskih izmjena.

Krišto je istaknula kako je, osim izmjena nadležnosti Ministarstva, nužno i dodati nova radna mjesta, čiji će se uposlenici baviti isključivo pitanjima mladih.

''Predlažem Ministarstvu da, paralelno sa izmjenom Zakona, predloži izmjenu Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta'', navela je Krišto.

Kako je navedeno u obrazloženju, predložene zakonske izmjene ne zahtijevaju velike izdatke, te mogu biti financirane iz tekuće pričuve proračuna SBŽ-a za 2019. godinu.

Skupština SBŽ-a usvojila je danas i izvješća o radu i izvršenju financijskih planova za nekoliko županijskih zavoda i službi.


Kopirati
Drag cursor here to close