Bratunac

U BiH postavljena rođendanska čestitka Putinu

Na velikom billboardu pored Putinove fotografije piše "7. oktobar, srećan rođendan, dragi naš predsedniče, živ nam i zdrav bio!".
Vijesti / Politika | 29. 09. 2023. u 09:55 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktivisti Udruženja građana "Istočna alternativa" Republike Srpske danas su u središtu Bratunca postavili billboard sa slikom i rođendanskom čestitkom predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Billboard je, kako kažu, postavljen u susret Putinovom rođendanu 7. listopada.

Živ i zdrav

Predsjednik Udruženja Vojin Pavlović rekao je Srni da ruskom predsjedniku čestitaju rođendan sa željom da "pobijedi zlo koje je okovalo svijet i ustraje u borbi protiv zapadnog fašizma i porobljavanja slobodarskih naroda".

"U susret rođendanu, 7. listopada, čestitamo najvećem čovjeku današnjice. Cijeli slobodoljubivi svijet podržava Putina i u njemu vidi lidera sposobnog da svijet spasi od zapadnog hegemonizma, tutorstva, porobljavanja i eksploatacije", rekao je Pavlović.

Na velikom billboardu pored Putinove fotografije piše "7. oktobar, srećan rođendan, dragi naš predsedniče, živ nam i zdrav bio!".

Spomenuto udruženje u ožujku prošle godine održalo je skup podrške Rusiji i Vladimiru Putinu, a u više su navrata lijepili plakate Ratka Mladića.

U Statutu ovog udruženja stoji da su protiv Evropske unije i saradnje sa NATO paktom. Podržavaju saradnju sa Rusijom, Kinom ''i svim zemljama naklonjenim srpskom narodu''. Zalažu se i za nezavisnost entiteta Republika Srpska, kao za i ''utvrđivanje 'istine''' o Srebrenici.

Putinovi susreti

Istodobno, svjetske agencije navode kako je Putin u petak  prikazan kako se sastaje s jednim od najviših bivših zapovjednika skupine Wagner Andrejem Troševom i razgovara s njime o tome kako bi se dobrovoljačke jedinice mogle boriti u Ukrajini, a Kremlj je rekao da plaćenik sada radi za ministarstvo obrane.

Dan ranije, Putin se susreo s čečenskim vođom Ramzanom Kadirovom, tri dana nakon što je potonji kazao da je ponosan na svog maloljetnog sina koji je premlatio zatvorenika optuženog da je spalio Kuran, izvještava Reuters.

Kratka video snimka prikazuje dvojicu političara u kratkom razgovoru, bez spominjanja agresivnog incidenta kojeg su osudili čak i neki prokremaljski tvrdolinijaši.

Putin je rekao da postoji “pozitivna dinamika” u Čečeniji, uvelike zahvaljujući Kadirovu i njegovom timu. Kadirov je Putinu, pokazuje snimka, uručio nekoliko dokumenata.

Kopirati
Drag cursor here to close