Liste

Tuzla SDP-u prioritet

SDP-e će imati 27 kandidata za načelnike i gradonačelnike te je napomenuo da postoje neke sredine u BiH u kojima bi mogli ostvariti bolji rezultat u odnosu na prošle izbore
Vijesti / Politika | 17. 08. 2020. u 16:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tajnik za odnose s javnošću i marketing Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Vedad Hajdarević predao je uime ove stranke kandidatske liste za predstojeće lokalne izbore koji su u BiH planirani 15. studenog.

Hajdarević je potvrdio da je na listama više od 1.800 kandidata za općinska, gradska vijeća i skupštine općina u cijeloj Bosni i Hercegovini, naglašavajući da SDP ima prijavljenih 90 listi u oba bh. entiteta.

SDP-e će imati 27 kandidata za načelnike i gradonačelnike te je napomenuo da postoje neke sredine u BiH u kojima bi mogli ostvariti bolji rezultat u odnosu na prošle izbore, kada su načelnička mjesta izgubili za 200 do 300 glasova.

''To su Jablanica i Donji Vakuf. Najveći strateški prioritet nam je da zadržimo Tuzlu, a osim toga nam je prioritet da se vratimo u Skupštinu Grada Banje Luke'', zaključio je Hajdarević.

Kopirati
Drag cursor here to close