Fondovi

Tužiteljstvo potvrdilo: Optužnica protiv Mektića

Vijesti / Politika | 17. 01. 2020. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  

''Tužiteljstvo BiH, dana 17.1.2020. godine, zaprimilo je potvrđenu optužnicu i obavijest od suca za prethodno saslušanje Suda BiH, kojim je optužnica u predmetu protiv Mektić Dragana i dr. potvrđena u cijelosti u odnosu na sve optužene'', navodi s eu priopćenju iz Tužiteljstva BiH.

Naime, bivši ministar sigurnosti BiH i zastupnik SDS-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine rekao je da je Sud BiH odbio potvrditi optužnicu protiv njega.

Mektić je novinarima ranije rekao kako je Sud BiH odbio potvrditi optužnicu i da ju je vratio Tužiteljstvu na doradu.

Naveo je kako je riječ o "montiranoj optužnici koja je rezultat političke osvete".

Mektić je dodao da će, s obzirom na optužnice protiv njega, poduzeti sve mjere i podnijeti krivične prijave za lažno utuženje i prijavu disciplinskom tužitelju Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH.

Naime, Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Mektića i još tri osobe zbog navodne zloupotrebe položaja, čime je, prema optužnici, pričinjena ukupna šteta od 244.764 KM.

Radi se o zloupotrebi novca iz EU-fondova, no Mektić tvrdi da su sredstva iz europskih IPA fondova trošena na "čist i transparentan" način jer je Europska komisija u Sarajevu angažirala revizorsku kuću koja je potvrdila regularnost i korektnost projekta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close