Saslušavaju se svjedoci

Tužiteljstvo BiH intenzivno prikuplja dokaze u predmetu 'Ikona'

Tužiteljstvo BiH zaprimilo je 19. siječnja zamolbu za sastanak glavne tužiteljice sa veleposlanikom Ukrajine za Bosnu i Hercegovinu.
Vijesti / Politika | 20. 01. 2021. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH priopćilo je da postupajući tužitelj u predmetu poznatom kao "Ikona" intenzivno poduzima aktivnosti na prikupljanju dokaza i saslušanju svjedoka.

''Saslušan je određeni broj svjedoka, među kojima i veleposlanik BiH u Rusiji te upućena zamolba za pružanje međunarodne pravne pomoći nadležnim institucijama. U tom predmetu poduzimat će se daljnje radnje, u cilju utvrđivanja svih činjenica i prikupljanja dokaza'', priopćeno je. 

Kako je nagašeno u priopćenju za javnost, Tužiteljstvo BiH zaprimilo je 19.  siječnja zamolbu za sastanak glavne tužiteljice sa veleposlanikom Ukrajine za Bosnu i Hercegovinu.

Podsjetimo, prilikom posjete ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz RS, uručio mu je spornu ikonu čije je porijeklo upitno.

Lavrov je kasnije vratio ikonu, ali je ovaj slučaj digao do sada neviđenu dipomatsku prašinu do te mjere da su se u istragu uključili i nadležni organi.

Kopirati
Drag cursor here to close