Mirko Šarović

Tužba protiv Dodika i svih onih koji su nelegalno prisluškivali zastupnike

Obraćajući se Drašku Stanivukoviću, zastupniku PDP-a rekao je: "Pitaj i ove iz SDS, ja im slušam telefone, pa znam, svi su protiv tebe, samo ne smiju ti ništa reći. Znam, imam pravo da slušam. Kad ti budeš predsjednik, i ti ćeš imati".
Vijesti / Politika | 21. 05. 2020. u 11:14 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uputit ćemo tužbu protiv Milorada Dodika i svih onih koji nelegalno prisluškuju narodne zastupnike. Ovo je nezabilježen slučaj, prvo javno priznanje visokog funkcionera za prisluškivanje oporbe i nakon Makedonije drugi put u regiji da postoje dokazi i priznanje da vlast prisluškuje oporbu istaknuo je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke, javlja Anadolu Agency (AA).

"To što se sinoć dogodilo u Narodnoj skupštini Republike Srpske je dramatičan pečat jučerašnjeg zasjedanja. Član Predsjedništva BiH je u službenoj instituciji dao priznanje da prisluškuje oporbu. Čak se javno obratio i ministru unutarnjih poslova po tom pitanju",  kazao je Šarović.

On je rekao da su se tijekom izvanrednog stanja redale afere jedna za drugom i da je novac najmanje korišten za zdravstvo i zaštitu od pandemije, a više za javne nabavke i kupovinu informacionih sustava.

"Javljaju se potencijalno ogromne afere s poljskom bolnicom i drugim nabavkama. Vidimo da su i brojke zaraženih u Republici Srpskoj dva puta veće nego u Federaciji BiH, a to i laiku izgleda veoma neobično. To pokazuje da mjere nisu dale rezulate i da je izvanredno stanje samo iskorišteno za brojne sumnjive poslove", naveo je Šarović.

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, sinoć se obratio zastupnicima u Narodnoj skupštini RS koji su raspravljali o prijedlogu odluke o ukidanju izvanrednog stanja na području ovog entiteta.

Obraćajući se Drašku Stanivukoviću, zastupniku PDP-a rekao je: "Pitaj i ove iz SDS, ja im slušam telefone, pa znam, svi su protiv tebe, samo ne smiju ti ništa reći. Znam, imam pravo da slušam. Kad ti budeš predsjednik, i ti ćeš imati".

Nakon toga se obratio Draganu Lukaču, ministru unutarnjih poslova RS, pitajući ga: "Je li ono što ti meni dostavljaš, je li tako?".

"Nema vlasti koja ne sluša opoziciju, tako i mi vas slušamo, pusti kraju, bolan", rekao je Dodik na sjednici Narodne skupštine RS.

Dodika čeka sudbina Gruevskog?

"To je dramatičan trenutak, prvo javno priznanje dužnosnika s tako visoke pozicije. On (Dodik) mora snositi posljedice a prije svega Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) mora dati svoj jasan stav stoje li iza toga ili se radi o nelegalnom prisluškivanju, u što sam siguran. Ovo je nezabilježen slučaj, odmah poslije slučaja u Makedoniji", kazao je Šarović za televiziju N1.

Šarović je aludirao na aferu iz 2016. koja je srušila tadašnju vladu Makedonije nakon što je otkriveno da je obavještajna služba te zemlje nezakonito prisluškivala više od pet tisuća građana koji su tretirani kao pristalice oporbe.

Zbog tog je skandala tadašnji makedonski premijer Nikola Gruevski bio prisiljen podnijeti ostavku a nakon toga je pobjegao u inozemstvo.

Lider oporbe u RS smatra kako je to sudbina koja čeka i Dodika.

"Ovo je značajan trenutak koji trebamo raščistiti i privesti pravdi one koji su se bavili ovim nezakonitim poslom", kazao je Šarović.

Kopirati
Drag cursor here to close