Predstavnica BiH

Turković u Londonu: Svijet će mjeriti vrijeme prije i poslije kraljice Elizabete II

"Ostavila je dubok trag u povijesti i bit će upamćena kao suveren velike hrabrosti i dostojanstva", navela je ministrica u Knjizi žalosti koja je otvorena u Lancaster House.
Vijesti / Politika | 18. 09. 2022. u 14:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković odala je počast u nedjelju, u ime Bosne i Hercegovine, preminuloj Kraljici Elizabeti II u mimohodu u Westminsterskoj palači u Londonu.

"U ime građana Bosne i Hercegovine i u svoje osobno ime izražavam duboku sućut. Nakon odlaska Kraljice Elizabete II ništa više neće biti isto, a svijet će mjeriti vrijeme prije i poslije Kraljice Elizabete II. Ostavila je dubok trag u povijesti i bit će upamćena kao suveren velike hrabrosti i dostojanstva", navela je ministrica u Knjizi žalosti koja je otvorena u Lancaster House.

Ministricu su u Lancaster House dočekali ministrica za razvoj u Vladi Velike Britanije Vicky Ford i državni ministar za Evropu Leo Docherty te bivši veleposlanik Velike Britanije Matthew Rycroft.

Ministrica Turković će sutra predvoditi delegaciju BiH na sahrani Kraljice Elizabete II u prisustvu velikog broja svjetskih državnika i funkcionera, priopćeno je iz MVP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close