O analizi sigurnosne situacije

Traži se hitna sjednica Gradskog vijeća zbog pucnjave u Čapljini

Traži se izvanredna sjednica Gradskog vijeća o sigurnosnoj situaciji zbog pucnjave u Čapljini
Vijesti / Politika | 09. 08. 2020. u 16:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Potaknuti posljednjim nemilim događanjima od 07.08.2020. godine, tj. pucnjavom iz vatrenog oružja na javnom mjestu  u gradu Čapljina, a u trenutcima dok su šetnice grada bile pune ljudi i djece, čija je sigurnost bila potpuno ugrožena, kao gradski vijećnici zahtijevamo HITNU sjednicu GV Čapljina o analizi sigurnosne situacije u našem gradu'', priopćeno je iz čapljinske neovisne stranke ''Čapljina u srcu''.

Napominju da su već 17 sjednica GV Čapljina (skoro pune 4 godine)  predlagali ovu točku dnevnog reda, na koju ih obvezuje i Statut grada Čapljine.

''Niti jednom do sada nije usvojena, zahvaljujući trenutnom gradonačelniku Čapljine, kao i 15 vijećnika vladajuće stranke HDZ-a Čapljina. Jednu stvar možemo zaključiti, a to je da upravo njima ne odgovara da ova točka bude na dnevnom redu'', navode iz ove stranke, govoreći da je Čapljina postala ''grad slučaj''.

''Nabrojat ćemo samo neke: od neriješenih paljevina vozila koje su se čak i zadnjih dana dogodile, bacanja eksplozivnih naprava, pljački banaka, ugrožavanja javnog reda i mira, fizičkih napada na pojedince, sve više izražene trgovine narkoticima, prometnih nezgoda sa smrtnim slučajevima mladih ljudi, pa do ovog posljednjeg slučaja pucnjave u gradu Čapljina. Sigurni smo da se barem jedan dio ovoga gore nabrojanog mogao i morao spriječiti. S pravom se pitamo: Što je sljedeće? Kuda ide ovaj Grad?  Kome nije u interesu (i zašto ???) da javno raspravljamo o ovoj tematici?'', zapitali su iz ove stranke.

Više je nego očito da probleme ne mogu, a i ne znaju, riješiti oni koji su ih prouzročili, govori ova neovisna stranka.

''Najveći dio odgovornosti snosi zakonodavna vlast grada Čapljine, tj. ovakav saziv gradskog vijeća Čapljina. Ovdje posebno mislimo na onih 15 iz vladajuće partije, koji na to mjesto nisu postavljeni da misle svojom glavom, nego samo da revno dižu ruke za što im se naredi. Poseban dio priče je ovakva izvršna vlast na čelu s trenutnim gradonačelnikom. Njemu je jedino poznat osobni interes, a interes građana i javnosti ga očito ne zanima'', zaključuju iz stranke ''Čapljina u srcu''.

Kopirati
Drag cursor here to close