Dodik o izjavama Amerikanca

Tko je rekao treći entitet?

Dodik je naglasio kako je Sulliven na sastanku s članovima Predsjedništva BiH mogao jasno čuti, između ostalog, da u BiH ne postoji konsenzus za ulazak BiH u NATO...
Vijesti / Politika | 18. 12. 2018. u 08:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da na sastanku sa zamjenikom američkog državnog tajnikom Johnom Sullivanom u Sarajevu uopće nije bilo riječi o bilo kakvoj secesiji ili uspostavljanju trećeg entiteta.

''Prilikom razgovara Sullivena s članovima Predsjedništva BiH nije bilo riječi o bilo kakvim pozivima na secesiju ili o uspostavljanju trećeg entiteta niti o još o mnogim stvarima koje je Sulliven spominjao na konferenciji za novinare u Sarajevu. Sada se pitam jesmo li on i ja bili na istom sastanku'', rekao je Dodik Srni upitan da prokomentira Sullivenovu izjavu da je cilj njegove posjete BiH bio da političkim liderima i građanima prenese opredijeljenost SAD za zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH u skladu s Daytonskim mirovnim sporazumom, te da naglasi da se pozivi na secesiju ili uspostavljanje trećeg entiteta narušavaju duh i slovo Daytona.

Dodik je naglasio kako je Sulliven na sastanku s članovima Predsjedništva BiH mogao jasno čuti, između ostalog, da u BiH ne postoji konsenzus za ulazak BiH u NATO, te da je Narodna supština Republike Srpske donijela Rezoluciju o vojnoj neutralnosti.

Istaknuo je kako je zanimljivo da to Sulliven nije spominjao na konferenciji za novinare.

Video: Sullivan: Sankcije Dodiku ostaju na snazi

''A ako je neko inzistirao na poštivanju Daytonskog sporazuma i to slova tog sporazuma, a ne duha, onda sam to zasigurno ja. To sam radio sve vrijeme i kao predsjednik Republike Srpske i radit ću dalje, posebno sada kao predsjedatelj Predsjedništva BiH'', poručio je Dodik.

Naime, zamjenik državnog tajnika SAD-a, koji se u ponedjeljak susreo s članovima Predsjedništva BiH, rekao je kako SAD podržavaju teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

Kako je priopćeno nakon sastanka, izrazio je očekivanje da će doći do skorog formiranja vlasti na svim razinama, te podržao nastavak provedbi reformi na putu k euroatlantskim integracijama s ciljem održavanja stabilnosti i mira.

Kopirati
Drag cursor here to close