HDZ obznanio

Tko je buduća premijerka HNŽ-a Marija Buhač?

Marija Buhač je kako se navodi na službenoj stranici ZZO HNŽ - trenutačno rukovoditeljica Sektora za zdravstvo.
Vijesti / Politika | 03. 10. 2023. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marija Buhač bit će nova premijerka HNŽ-a, po prvi put je javno rečeno iz HDZ-a HNŽ u utorak 3. listopada.

''HDZ BiH će predložiti Mariju Buhač za premijerku HNŽ-a koja će sastaviti novu vladu'', rekao je Tomislav Martinović, dopredsjedatelj Skupštine HNŽ-a, govoreći o formiranju vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u utorak.

Marija Buhač je, kako se navodi na službenoj stranici ZZO HNŽ - trenutačno rukovoditeljica Sektora za zdravstvo.

Nakon završene srednje škole, diplomirala je na Ekonomskom fakultetu sveučilišta u Mostaru, smjer financije i računovodstvo i stekla zvanje diplomirani ekonomist.

Sudeći prema dostupnim informacijama o njezinom radnom iskustvu - Buhač je bez političkog iskustva. Inače, kćerka je bivšeg predsjednika županijskoga odbora HDZ BiH Hercegovačko-neretvanske županije Rafaela Gagre.

Na web stranici ZZO HNŽ navodi se da je Buhač rukovoditelj Sektora za zdravstvo u ZZO HNŽ od 2017. godine do danas.

Također, bila je rukovoditelj ureda kontrolinga u ZZO HNŽ od 2015. godine do 2017. godine, te šef Službe za plan i analizu u ZZO HNŽ od 2013. godine do 2015.

Od 2007. godine do 2013. godine bila je stručni suradnik za plan i analizu u ZZO HNŽ, te od 2006. godine do 2007. stručni suradnik za kontrolu, praćenje i naplatu prihoda, također u ZZO HNŽ.

Od početka se tijekom izjava o formiranju vlasti govorilo kako će HNŽ po prvi puta imati premijerku a u javnosti se kalkuliralo imenima. ovog puta, Martinović je , pred sjednicu Skupštine HNŽ-a, potvrdio ime.



 

 

Kopirati
Drag cursor here to close