Potpisan ugovor

Tiskanje glasačkih listića ovisi od dinamici nabave papira

Prema okvirnom sporazumu, posao tiskanja glasačkih listića, vrijedan 805.528 KM s porezom na dodanu vrijednost (PDV) dodijeljen je firmi Unioninvestplastika Sarajevo.
Vijesti / Politika | 18. 08. 2020. u 13:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pravobranilaštvo Bosne i Hercegovine dostavilo je pozitivno mišljenje na Okvirni ugovor između Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) i firme Unioninvestplastika iz Sarajeva kao odabranog ponuđača za tiskanje glasačkih listića te je sporazum potpisan prošli petak.

Potvrdio je to u izjavi za Fenu predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Željko Bakalar, dodajući da je u ponedjeljak, 17. kolovoza, potpisan konačni ugovor između SIP-a i firme Unioninvestplastika.

Prema okvirnom sporazumu, posao tiskanja glasačkih listića, vrijedan 805.528 KM s porezom na dodanu vrijednost (PDV) dodijeljen je firmi Unioninvestplastika Sarajevo.

Kako je pojasnio Bakalar sada bi trebala uslijediti prvo faza nabave papira od podugovarača i potom tiskanje glasačkih listića za predstojeće lokalne izbore u BiH planirane za 15. studenoga.

''Samo tiskanje listića ovisit će od dinamike nabave papira'', zaključio je Bakalar.

Proces tiskanja glasačkih listića odvija se u etapama. Prvo se tiskaju listići za slanje poštom biračima izvan Bosne i Hercegovine što bi se trebalo dogoditi krajem rujna i prvo bi se trebali slati u prekooceanske zemlje, a potom i u ostale zemlje.

Predsjednik SIP-a smatra da bi ovogodišnji lokalni izbori trebali biti održani kako je i planirano 15. studenog u cijeloj BiH i 20. prosinca u Mostaru, ukoliko se ne dogode neke nepredviđene situacije u vezi s pandemijom koronavirusa (Covid-19).

 
Kopirati
Drag cursor here to close