Sastanak s veleposlanikom

Tegeltija: Rješavanje pitanja granica sa Srbije od životne važnosti za bh. građane

Zajednički je ocijenjeno da postoji otvoren prostor za dodatno unapređenje već dobrih prijateljskih odnosa dvije zemlje na svim poljima od obostranog interesa.
Vijesti / Politika | 04. 02. 2020. u 16:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je u utorak u Sarajevu sa veleposlanikom Republike Srbije u BiH Aleksandrom Đorđevićem o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regiji, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija upoznao je veleposlanika Đorđevića sa aktivnostima Vijeća ministara u sljedećem razdoblju, među kojima je i iznalaženje rješenja u vezi sa pitanjem granica između BiH i Republike Srbije.

Predsjedavajući Tegeltija je tijekom sastanka naglasio da je rješavanje pitanja granica od životne važnosti za građane, ali i za povećanje vanjskotrgovinske razmjene dvije zemlje.

Zajednički je ocijenjeno da postoji otvoren prostor za dodatno unapređenje već dobrih prijateljskih odnosa dvije zemlje na svim poljima od obostranog interesa.

Ovom prilikom predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija je istaknuo i da bi unapređenje regionalne suradnje, te stvaranje pretpostavki za kvalitetniji život građana, trebalo da bude primarni interes za sve zemlje u okruženju.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o trenutnim sigurnosnim izazovima u BiH, regiji i svijetu, te ocijenili da osiguranje izazovi obavezuju na jaču međusobnu suradnju, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close