Ma samo se zaduži

Tegeltija je ZA novi aranžman s MMF-om

Rekao je da bi novi aranžman sa ovom financijskom institucijom pomogao u prevazilaženju ekonomske i socijalne krize prouzrokovane pandemijom virusa korona.
Vijesti / Politika | 23. 10. 2020. u 17:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas putem video-linka sa ravnateljem Odjeljenja Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Europu Alfredom Kamerom (Alfred Kammer).

Razgovarano je o trenutnoj pandemijskoj situaciji u Bosni i Hercegovini i posljedicama po upravni, zdravstveni i gospodarski sustav zemlje.

Predsjedatelj Tegeltija je istaknuo da trenutna situacija zahtijeva puni angažman institucija svih razina vlasti, kao i stanovništva kako bi se zaustavilo širenje virusa i spriječila neželjena eskalacija. Dodao je da nitko ne želi novo zatvaranje, koje bi bilo pogubno po ekonomiju i apelirao na stanovništvo da se pridržava mjera nadležnih kriznih stožera.

Tegeltija je iskazao interes BiH za nastavak suradnje sa MMF-om putem otvaranja procesa pregovora o novom aranžmanu. Rekao je da bi novi aranžman sa ovom financijskom institucijom pomogao u prevazilaženju ekonomske i socijalne krize prouzrokovane pandemijom virusa korona.

Sastanku je prisustvovao guverner Centralne banke BiH Senad Softić, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close