Rano je za dogovore

Tanović: BH Blok neće koalirati sa Koalicijom za Mostar

''Za to ne postoji suglasnost. Tko je bio dio problema ne može biti dio rješenja'', rekao je Tanović.
Vijesti / Politika | 20. 12. 2020. u 22:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jasno je da je BH Blok odlučujući čimbenik u svakom pogledu za Grad Mostar. Nadam se da će nas građani prepoznati i ubuduće i da će se ove promjene prenijeti u 2022. godinu. Jasno je da BiH ima svoj građanski pravac'', rekao je Tarik Tanović ispred BH Bloka.

Komentirao je i to da Koalicija za Mostar očekuje podršku BH Bloka za formiranje vlasti.

''Za to ne postoji suglasnost. Tko je bio dio problema ne može biti dio rješenja'', rekao je Tanović.

Arman Zalihić naveo je kako su definitivni pobjednici u Starom Gradu.

''Tu smo još uvijek prva politička opcija, Koalicija za Mostar je druga, Prva mostarska partija treća, koja je naš partner, tako da BH Blok i PMP imaju tri vijećnika, a Koalicija za Mostar dva'', rekao je Zalihić.

Za priču o koalicijama je, kaže, rano.

''Moramo prebrojati ovo sve do kraja, iz dijaspore treba doći 4.000 listića koje treba prebrojati i to će imati važan utjecaj. Tek ćemo poslije toga biti pametniji i nećemo u koaliciju ni s kim na osnovu nečijeg imena i prezimena nego konkretnih reformi i mjera. Za sve je to rano'', kazao je o koalicijama.

''Dogovor ne postoji, samo principi. Potrebno je da se u vijeću podvuče crta, a onda možemo prviti većinu na osnovu nekih reformi. Mi nećemo nikoga bjanko podržati. Licitiranja i spominjanja koalicija u javnosti su bila samo mobiliziranje biračkog tijela nacionalnih blokova, što je na kraju propalo'', dodao je.

Kada je u pitanju Gradska lista, naveo je kako trendovi u Jugozapadu i Zapadu pokazuju da će uzeti po jedan mandat na ta dva područja.

''Građanska opcija će udvostručiti broj mandata, jer je SDP kao jedina građanska opcija 2008 imao tri vjećnika, a sad smo na šest vijećnika'', rekao je Zalihić.

Kopirati
Drag cursor here to close