Politički faul Bakira

Tanjug odgovorio Izetbegoviću: Ne pripisujte Tanjugu "zasluge" za vaš politički faul

S "ljutnjom kolega", Izetbegović se mora izboriti vlastitim političkim kapacitetima i integritetom
Vijesti / Politika | 14. 11. 2017. u 17:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, sudeći prema današnjem priopćenju svog Kabineta, ne odriče se "nade" da će Bosna i Hercegovina priznati "Republiku Kosovo", niti stava da je "BiH dosad trebala to uraditi", niti svoje uloge "generatora", koji to, kako je naveo za DW,"gura".

Izetbegović, naime, ne demantira današnjim priopćenjem ništa od onog što je rekao, a Tanjug prenio, pa ni svoj politički stav o neovisnosti Kosova, već pokušava da negativan odjek svoje političke poruke preusmjeri na Tanjug i tako osigura i neku vrstu amnestije za vlastiti politički faul.

U priopćenju Kabineta bošnjačkog člana Predsjedništva BiH navedeno je, naime, da je Tanjug "netočno, izvan konteksta i tendenciozno" prenio dijelove Izetbegovićevog intervjua za DW "iskrivljujući samu suštinu izjave".

Također se navodi i da iz Tanjuga, "umjesto da isprave očiglednu lažnu vijest, koju su plasirali", nastavljaju obmanjivati javnost, izvrću činjenice i plasiraju nove neistine". U priopćenju međutim,  slučajno, nema ni riječi o tome koja je to lažna vijest, što je to Tanjug netočno objavio, nigdje demantija na ono što je Izetbegović rekao, pa ni čime je Tanjug nastavio "plasirati nove neistine".

''Cijela teza o "lažnoj vijesti", namjeri i konstrukciji, koja se pripisuje Tanjugu, zasnovana je na nepreciznosti u odgovoru na pitanje hoće li BiH priznati Kosovo. Tanjug je odgovor Izetbegovića "nadam se da da" najprije prenio kao "da", a zatim to ispravio. Za "narušavanje odnosa Bosne i Hercegovine i Srbije", te "kreiranje loše atmosfere uoči posjete Predsjedništva Bosne i Hercegovine Beogradu" sigurno nije odgovoran Tanjug, kako tvrdi Izetbegovićev Kabinet, već sam Izetbegović. Toga je, uostalom, bio svjestan kada je, u intervjuu, rekao: "Što se mene tiče, dosad je Kosovo trebalo biti priznato. Sad će se naljutiti naše kolege....".

S "ljutnjom kolega", međutim, Izetbegović mora da se izbori vlastitim političkim kapacitetima i integritetom. Tanjug mu u tome neće pomoći'', navodi ova agencija u svom tekstu.

''Nije nas Izetbegović upozorio, već njegov savjetnik, i nije upozorio na neistine, već na jednu nepreciznost, odnosno da je na pitanje hoće li BiH priznati Kosovo odgovorio "nadam se da da, a ne - kako smo mi objavili - "da". Objavili smo i da nas je savjetnik upozorio, objavili smo, jučer, i ispravku. Sve to je na našem siteu, zajedno sa video snimkom intervjua.'' rekla je za Bljesak.info direktorica srbijanske agencije Branka Đukić.

Kopirati
Drag cursor here to close