Svečano u Grudama

Svečanom sjednicom i polaganjem vijenaca obilježen Dan općine Grude

Održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Gruda koja je počela minutom šutnje za poginule branitelje
Vijesti / Politika | 17. 11. 2017. u 17:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu obilježavanja Dana općine Grude u petak su položeni vijenci i zapaljene svijeće na grob pokojnog predsjednika HR HB Mate Bobana u Gorici, te kod spomenika poginulim braniteljima u središtu Gruda.

 Nakon toga, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Gruda koja je počela minutom šutnje za poginule branitelje.

 Predsjednik OV-a Grude Draženko Vranješ, pozdravivši brojne goste koji su nazočili sjednici, kazao je kako je u ovom sazivu održano devet sjednica OV-a na kojima su gotovo sve točke dnevnog reda jednoglasno usvojene.

 Grudski načelnik Ljubo Grizelj čestitao je svim žiteljima općine Grude ovaj dan te je prikazao što je u općini Grude urađeno u protekloj godini.

 Načelnik Tomislavgrada Ivan Vukadin, čestitajući Dan općine Grude, Dan Zapadnohercegovačke županije i Dan Herceg Bosne, posebne čestitke je uputio grudskim gospodarstvenicima jer, kako je kazao, oni iz dana u dan otvaraju nova radna mjesta i upošljavaju mlade.

 Tijekom svečane sjednice Grizelj i Vranješ dodijeili su javno priznanje, nagradu Općine Grude za 2017. godinu, poduzeću TP "Drinovci".

Inače, svečanoj sjednici nazočili su gosti iz kulturnog, društvenog i političkog života među kojim su bili:  zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH Bariša Čolak, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara, zastupnik u Zastupničkom Domu PS BiH Predrag Kožul, , Zora Dujmović, federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović, predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić te načelnici i izaslanici susjednih općina kao i općina i županija iz Republike Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close