Sjednica Gradskog vijeća

Svečano u Čapljini: Obilježava se Dan Grada i blagdan svetog Franje

Lokalna vlast upriličila je sjednicu na kojoj su istaknuti svi projekti koji su u ovom gradu urađeni između prošlogodišnje i ovogodišnje svečane sjednice.
Vijesti / Politika | 02. 10. 2020. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nešto skromnijem ozračju održana je ove godine svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Čapljine.

Sjednici je, zbog pandemije koronavirusa, nazočio manji broj uzvanika nego inače.

Foto: Bljesak.info / Svečana sjednica GV Čapljina

Ipak, lokalna vlast upriličila je sjednicu na kojoj su istaknuti svi projekti koji su u ovom gradu urađeni između prošlogodišnje i ovogodišnje svečane sjednice.

Prije svečane sjednice gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić i predstavnici Gradske uprave te udruga položili su vijenac na Trgu hrvatske slobode i tako odali počast poginulim hrvatskim braniteljima. 

Zbog pandemije koronavirus ove godine nisu održani popratni sadržaji poput koncerata, sportskih natjecanja, izložbi i predstava, koji se inače održavaju kao dio proslave Dana Grada Čapljine i blagdana svetog Franje.

Foto: Bljesak.info / Svečana sjednica GV Čapljina

''Svečanu sjednicu proslavljamo skromnije nego ikada, ali nadam se da ćemo se već sljedeće godine okupiti u onom broju koji Čapljina zaslužuje'', poručio je predsjedavajući Gradskog vijeća Pero Knežević.

Naveo je da su od lani do sada održane tri sjednice, na kojima su razmatrane 62 točke dnevnog reda, donesen Statut Grada, usvojen Poslovnik Gradskog vijeća, doneseno 15 odluka, 25 zaključaka i 19 rješenja, a razmatrana su 23 razna izvješća. Donesen je Proračun i jedna izmjena Proračuna.

''Ponosni smo na demografske mjere koje poduzimamo - od subvencije za udžbenike, za smještaj mališana, pa do subvencije za stanovanje od 100 KM po metru četvornom za mlade. U zadnje četiri i pol godine u Čapljini se napravilo 500 stanova i mladi ljudi ovdje ne samo da ostaju, nego dolaze i iz drugih sredina'', rekao je gradonačelnik Vidić.

Foto: Bljesak.info / Smiljan Vidić

Dodao je kako su, unatoč koroni, završili mnogobrojne projekte.

''Suradnja sa svim razinama vlasti je dosta dobra, no na poseban način moram istaknuti plodonosnu suradnju sa županijskom vlasti, kojima se posebno zahvaljujem na pomoći'', dodao je.

Naveo je kako smatra da će Čapljina uskoro postati regionalni centar.

''Naša budućnost mora biti stabilna, vlast mora garantirati da će ono što smo zacrtali biti ostvareno'', rekao je na kraju Vidić.

Foto: Bljesak.info / Polaganje vijenaca na Trg hvrvatske slobode

 

Kopirati
Drag cursor here to close