Zašto??

Svađa u doba korone: Novalić optužio gradonačelnika Zenice da je ''lovac u mutnom i prokazani politikant''

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić kritizirao je danas odnos gradonačelnika Zenice Fuada Kasumović prema Kantonalnoj bolnici u tom gradu.
Vijesti / Politika | 23. 03. 2020. u 12:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fuad Kasumović

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić kritizirao je danas odnos gradonačelnika Zenice Fuada Kasumović prema Kantonalnoj bolnici u tom gradu.

- Fuad Kasumović se našao da kritikuje Vladu FBiH jer smo izdvojili 30 milijuna KM kliničkim centrima. Naravno, Kasumović nije našao za shodno da kaže da smo i svim kantonima, općinama i gradovima odlučili uputiti pomoć od 21,5 milijuna, a to obuhvaća i Zenicu i ZDK - upozorio je premijer Novalić u reagiranju na kritike Kasumovića.

Premijer Novalić je naglasio da gradonačelnik Kasumović u svome pismu nije rekao ni zašto već dvije godine blokira projekte vrijedne ukupno 19 milijuna za Kantonalnu bolnicu u Zenici.

- Ti projekti su blokirani jer Kasumović odbija staviti svoj potpis, a i to radi jer pokušava oduzeti zemljište Kantonalnoj bolnici u Zenici. Također dok su se odgovorni ljudi spremali za ovu situaciju, Kasumović je kočio usvajanje proračuna i faktički sprečavao svoj grad da se pripremi za krizu - naveo je Novalić.

Dodao je da Kasumović s toga ne može da drži nikakve lekcije Vladi FBiH, koja ovih dana neprestano radi.

Novalić je pozvao građane da uporede iznose kojima pomaže Vlada FBiH sa onima koje izdvaja Vlada RS, pa će im biti jasno.

- Vlada FBiH pomaže i dalje će pomagati Zenici i ZDK, jer to je naša obaveza. Što se tiče Kasumovića, to je jedan lovac u mutnom i prokazani politikant, koji čak i u vrijeme krize samo razmišlja o tome kako otme neko zemljište, čak i bolnici. Takvim ljudima ne možete vjerovati - zaključio je premijer Novalić u svom reagiranju.

Kopirati
Drag cursor here to close